انحلال جماعت اخوان المسلمین
فعالیتهای اخوان در رابطه با قضیه فلسطین و ارسال سلاح و نیرو به سرزمینهای اشغالی و همچنین اقدامات مهم آن قبل و بعد از جنگ جهانی دوم در مصر و دیگر کشورهای اسلامی مخالفتهای شدید غرب خصوصاً انگلیس را با فعالیت جنبش برانگیخت.
از طرفی اعضای جوان با در تصمیمهای عجولانه خود که در برخی موارد مورد تایید اخوان هم نبود، اقدام به ترورها و بمب گذاریهای متعدد کردند که تبعات آن به جماعت اخوان المسلمین ضربه میزد.
بطور کلی فعالیتهای نظامی را شاخه نظامی جنبش یا "کتائب" انجام می داد.
سال 1948 سال اخوان المسلمین بود. در ژانویه آن سال، دولت مصر اعلام کرد که در تپههای "موقاتم" (در حومه قاهره) تعداد 165 بمب و جعبههای سلاح بعد از یک درگیری بین پلیس و اخوان المسلمین کشف کرده است، (البته اخوان اعلام کرد این تجهیزات برای ارسال به فلسطین نگهداری میشده است).
در 22 مارس همین سال "احمد الخزیندرگ یکی از قاضات برجسته مصر به دلیل محاکمه یکی از اعضای اخوان ترور شد و به قتل رسید.
در اکتبر همان سال دولت مصر اعلام کرد، یک انبار بزرگ سلاح و مهمات در اسماعیلیه از رهبر گروه ضربت اخوان کشف نموده است.
مجموعه این اقدامات و دیگر فعالیتهای اخوان موجب شد، در 8 دسامبر 1948 وزارت کشور مصر دستور انحلال اخون المسلمین را صادر کند و بلافاصله بسیاری از مسئولین و اعضای اخوان دستگیر و روانه زندان شدند.
مأمون الهضیبی در 9 ژانویه سال 2004 در سن 83 سالگی دار فانی را وداع گفت و در حال حاضر "محمد مهدی عاکف" به عنوان هفتمین رهبر جماعت اخوان المسلمین از سوی اعضای این جماعت انتخاب و ایفای مسوولیت میکند.
ترور حسن النباء
انحلال جماعت اخوان المسلمین باعث شد فعالیتهای زیرزمینی آن تشدید شود. در 28 دسامبر 1948 "نقراشی" نخست وزیر وقت مصر در حال ورود به وزارت کشور مصر توسط یکی از جوانان اخوان ترور شد.
بعد از ترور نقراشی دولت جدیدی توسط دوست نزدیک وی "ابراهیم عبدالهادی" تشکیل شد. حسن البناء از همان ابتدا میخواست با عبدالهادی مذاکره کند و مرگ نقراشی را محکوم میکرد، اما عبدالهادی این حسن نیت بنا رد کرد و اقدامات شدیدی جهت انهدام شاخه زیر زمینی اخوان انجام داد. بناء که از دولت عبدالهادی نا امید شده بود، در نامه کوتاهی تحت عنوان "قول الفضل" تمام اتهامات وارده به اخوان را رد و انحلال آن را محکوم کرد.
این آخرین نوشته بنا بود، چراکه وی در 12 فوریه 1949 به طور مرموزی در مقابل مقر سازمان "مسلمانان جوان" به هنگام سوار شدن در یک تاکسی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و چند دقیقه بعد در بیمارستان درگذشت.
تحقیقات و محاکمههای بعدی حاکی از دخالت نخست وزیر مصر و مامورین پلیس در ترور حسن البناء داشت.
فعالیت اخوان پس از حسن البناء
پس از ترور حسن البناء، "حسن الهضیبی" به عنوان دومین مرشد العام اخوان المسلمین انتخاب شد، وی بعد از امضای قرارداد 1954 بین مصر و انگلیس توسط "جمال عبدالناصر"، وی را خائن خواند و اخوان اقدام به ترور ناصر کرد،که این ترور نافرجام ماند و در نتیجه بسیاری از سران و اعضای اخوان المسلمین دستگیر و اعدام شدند.
بعد از ناصر در زمان ریاست جمهوری "انورالسادات"، به دلیل اعتقاد وی به سکولاریسم و مخالفت شدید با فعالیت اخوان، در ششم اکتبر 1981 توسط شاخهای از اخوان المسلمین موسوم به "التکفیر و الهجره" (تکفیر و هجرت) به رهبری "خالد الاسلامبولی" ترور شد.
پس از ترور سادات و اعدام اسلامبولی فشارهای زیادی بر اخوان المسلمین وارد شد و فعالیتهای آنها بیشتر جنبه مخفیانه و زیرزمینی پیدا کرد و دچار انشعابات زیادی شد تا این که جماعت اخوان المسلمین تصمیم گرفت، در سال 1987نمایندگانی در پارلمان مصر داشته باشد و وارد عرصه فعالیتهای سیاسی مصر شود و در همان اولین دور شرکت در انتخابات پارلمانی 36 تن از اعضای جماعت موفق شدند، به پارلمان راه یابند. "مأمون الهضیبی" در آن زمان سخنگوی فراکسیون اخوان در پارلمان بشمار میآمد و اندکی بعد به معاونت مرشد عام جماعت اخوان المسلمین و سخنگوی رسمی این جماعت برگزیده شد.
نمایندگان جنبش اخوان المسلمین همچنین در سال 2000 توانستند، از مجموع 444 کرسی پارلمانی بر 17 کرسی دست یابند که درنهایت دو تن از نمایندگان آنان از فعالیت پارلمانی منع شدند، با این حال 15 نماینده دیگر به فعالیتهای پارلمانی خود ادامه دادند.
"محمد مأمون الهضیبی" در 27 نوامبر 2002 و پس از درگذشت استاد مصطفی مشهور، به عنوان ششمین مرشد عام جماعت اخوان المسلمین برگزیده شد.
در زمان وی پس از حملات 11 سپتامبر آمریکا فشارهای زیادی بر اخوان المسلمین وارد شد؛ چرا که این جماعت در ابتدا از طالبان حمایت میکرد.
مأمون الهضیبی در 9 ژانویه سال 2004 در سن 83 سالگی دار فانی را وداع گفت و در حال حاضر "محمد مهدی عاکف" به عنوان هفتمین رهبر جماعت اخوان المسلمین از سوی اعضای این جماعت انتخاب و ایفای مسوولیت میکند. این رهبر هفتاد و هفت ساله یکی از چهرههای برجسته جماعت اخوان المسلمین بشمار میآید که اندیشههای وی از انعطاف بیشتری نسبت به دیگر رهبران اخوان برخوردار است.
انحلال جماعت اخوان المسلمین باعث شد فعالیتهای زیرزمینی آن تشدید شود. در 28 دسامبر 1948 "نقراشی" نخست وزیر وقت مصر در حال ورود به وزارت کشور مصر توسط یکی از جوانان اخوان ترور شد
در انتخابات پارلمانی 2004 مصر نیز که فضای سیاسی جهان نسبت به یک دهه گذشته تغییر کرده، اخوان المسلمین فرصت یافتند، میزان محبوبیت ملی- مردمی خود را محک بزنند.
اخوان المسلمین در این انتخابات توانست در مجموع 90 کرسی را بدست آورد، اما دیگر بار فشار بر این حرکت افزایش یافت و بسیاری از هوادارن این جماعت در استانهای اسکندریه، بحیره، قلوبیه، غربیه، پورسعید، سوئز، اسماعیلیه، قنا و فیوم بازداشت شدند که بیشترین اعضای اخوان در آن جا حضور دارند، با وجود این موفقیتهای سیاسی مقامات مصری هنوز اخوان المسلمین را جنبشی غیر قانونی میداند.
اخوان المسلمین و حوادث اخیر
اما درپی حوادث اخیر جاری در مصر اخوان المسلمین به عنوان یکی از عناصر اصلی این ملت بزرگوار با تاکید بر این که درخواستهای اساسی ملت مصر که تمامی اقشار ملت و گروههای ملی و مردمی بر روی آنها اتفاق نظر دارند و در لغو فوری وضعیت فوق العاده، انحلال پارلمان و مجلس شورای دولتی که با تقلب بر سر کار آمدهاند، برگزاری انتخابات جدید با نظارت کامل مراجع قضایی، آزادی تمامی بازداشت شدگان و زندانیان سیاسی، اعلان تشکیل دولت ملی انتقالی بدون حضور حزب ملی، تشکیل کمیته ملی تحقیق و تفحص درباره حوادث غیر قابل توجیه توسل به خشونت و کشتار علیه شهروندان مصری که به کشته شدن دهها نفر و زخمی شدن صدها تن دیگر و نیز بازداشت هزاران نفر منجر شده، خلاصه میشود، درخواستهایی اساسی و برحق است، بر تداوم این قیام مسالمت آمیز تا تحقق کامل خواستههای عادلانه ملت مصر تاکید کرد و گفت، اخوان المسلمین ضمن این که دوشادوش مردم مصر در این اعتراضات و راهپیماییها شرکت خواهد کرد، اعتقاد دارد که صبح نزدیک است.
[ 1389/12/4 ] [ 21:20 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
بحرین به عنوان یکی از کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس، پس از تحولات تونس و مصر و همانند بسیاری از کشورهای عربی، تحرکاتی را از سوی مخالفان دولت و حاکمیت واجه بوده اند که بر اساس دو تحول اخیر در منطقه می توان آینده ای محتوم ناشی از اراده مردم این کشور برای بحرین پیش بینی کرد.
بحرین قسمتی از سرزمین ایران بود، اما در دوره انحطاط قاجاریه، دولت انگلستان از ضعف دولت مرکزی استفاده کرد و به موجب قراردادهایی که در سال های 1820 ، 1861 ، 1880 و 1892 با بحرین منعقد کرد، به تدریج بر نفوذ خود در آن سرزمین افزود و بعدها مدعی شد که از زمان قرارداد 1820 دولت انگلستان شیخ بحرین را مستقل می شناخته است. دولت ایران نسبت به این امر معترض بود و حتی در نوامبر 1927 مساله بحرین را به جامعه ملل ارجاع کرد، ولی راه حلی در این مورد به دست نیامد. پس از جنگ جهانی دوم لوایحی در ایران به تصویب رسید و به موجب آن دولت ایران موظف شد که نسبت به احقاق حقوق ایران در بحرین اقدام کند. همچنین دولت ایران در سال 1957 بحرین را به عنوان استان چهاردهم ایران اعلام کرد و در 1958 نیز از شیخ سلمان بن احمد الخلیفه شیخ بحرین خواست که وفاداری خود را به دولت ایران نشان دهد. اما 20 سال بعد سیاست دولت ایران نسبت به بحرین تغییر کرد و ایران حاضر شد از حاکمیت خود نسبت به بحرین صرف نظر کند. عللی که برای این امر ذکر می شد، متعدد بود. گفته می شد که طی 150 سالی که بحرین از ایران جدا شده و تحت تسلط انگلستان بوده، سیاست عربی کردن سکنه ایرانی الاصل بحرین با موفقیت دنبال شده است و در نتیجه پیوند فرهنگی ایران با بحرین سست شده است. اهمیت سیاسی– استراتژیک بحرین در دهه 1960 افزایش یافت، به ویژه اینکه ایران شاهد افزایش فعالیتهای انقلابی اعراب در سواحل خلیج فارس در خلال سالهای 1964- 1965 بود.؛ ولی حضور نظامی انگلیس در منطقه و نیز بندر عدن تا اندازهای ترس ایران را کاهش میداد؛ ولی در نوامبر 1967، نیروهای انگلیسی پیرو جنگلهای داخلی یمن از بندر استراتژیک عدن (نزدیک باب المندب و ابتدای جنوبی دریای سرخ ) خارج شدند و پیرو آن، جمهوری دموکراتیک خلق یمن، یمن جنوبی، به عنوان یک کشور سوسیالیستی افراطی شکل گرفت. این کشور بزودی از جنبشهای انقلابی و چپگرای منطقه به حمایت برخواست و در این راستا با ایران و نیز کشورهای میانه رو (و غرب گرای ) عرب به عنوان "کشورهای مرتجع " شروع به مقابله و مخالفت کرد. انگلستان پس از خروج از عدن (یمن جنوبی)،نیروهایش را به بحرین منتقل کرد و بدین ترتیب پس از عدن، مجمع الجزایر بحرین به عنوان پایگاه مهم انگلستان در شرق سوئز و خلیج فارس مطرح شد. مدتی بعد در ژانویه 1968 ،پس از اینکه انگلستان اعلام کرد که نیروهایش را تا پایان سال 1971 از شرق سوئز خارج خواهد کرد، دولت ایران از این تصمیم استقبال کرد و اعلام کرد که از حق حاکمیت خود بر بحرین منصرف نشده است. سپس، با طراحی و هدایت انگلستان قرار شد فدراسیونی متشکل از نه شیخ نشین جنوب خلیج فارس و از جمله بحرین در قالب یک کشور واحد پس از خروج نیروهای انگلیسی از منطقه تشکیل شود، بویژه شیخ بحرین با ابراز ناخشنودی از مسأله خروج آتی نیروهای انگلیسی ،و ادعای مالکیت ایران بر بحرین آن را یک مشکل امنیتی برای آینده مجمع الجزایر دانست و بنابراین حل این مشکل را پیوستن بحرین به فدراسیون یاد شده دانست. ایران با این مساله مخالفت کرد ومحمدرضا پهلوی ایجاد این فدراسیون چیزی جز یک اقدام استعماری و امپریالیستی و تلاش برای بازگشت انلگیس به منطقه از "درب پشتی " منطقه ارزیابی کرد و هشدار داد که ایران در صورت لزوم برای حفظ منافع تاریخی و حقوق سرزمینی خود قدرتمندانه اقدام خواهد کرد.
طی 150 سالی که بحرین از ایران جدا شده و تحت تسلط انگلستان بوده، سیاست عربی کردن سکنه ایرانی الاصل بحرین با موفقیت دنبال شده است و در نتیجه پیوند فرهنگی ایران با بحرین سست شده است
در این میان، مذاکرات آشکار و پنهان میان ایران، انگلستان، عربستان سعودی و آمریکا انجام میگرفت. یکی از مواضع موجود بر سر حل مسأله بحرین– جدا از سیاستهای استعماری انگلستان– حمایت عربستان سعودی (به عنوان کشور عرب با نفوذ منطقه ) از خواستهها و آمال شیخ بحرین و نیز مرز آبهای سرزمینی و فلات قاره دو کشور بود. تضاد منافع دو کشور چنان بود که شاه برنامه دیدار رسمیاش از عربستان سعودی را در اوایل سال 1968.م (1347.ش) به تعویق انداخته بود. بالاخره با مذاکرات طرفین اولین قدم قابل توجه در حل اختلافات دیرین دو کشور بر سر مرز فلات قاره و مالکیت جزایر فارسی و عربی در تاریخ 24 اکتبر 1968 با امضای یک موافقتنامه انجام گرفت. مذاکرات و توافقهای پنهانی بین ایران و انگلستان و آمریکا و نیز امضای توافقنامه فوق باعث شد ایران در مورد مسأله بحرین کوتاه بیاید و تا اندازهای عقب نشینی سیاسی کند. نهایتا محمدرضا خواستار حل مسأله بحرین از طریق کسب نظر مردم بحرین به طور رسمی به وسیله سازمان ملل متحد شد. بالاخره پیشنهاد رسمی شاه از طریق گفتگوهای بعدی ایران با انگلستان و دبیرکل سازمان ملل (اوتانت ) در اوایل سال 1970 به نتیجه نهایی رسید ایران در تاریخ 9 مارس 1970 (9 اسفند 1348 ) رسما مساعی جمیله دبیرکل سازمان ملل را برای استعلام نظرهای واقعی مردم بحرین از طریق انتصاب یک نماینده ویژه خود برای انجام این مأموریت خواستار شد. انگلستان نیز در تاریخ 20 مارس موافقت رسمی خود را با انجام پیشنهاد دولت ایران به اوتانت دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد. پس از تلاش های فراوان طی قطعنامه ای در تاریخ 24 اردیبهشت 1349 با 187 رأی مثبت و چهار رای منفی (از کل 101 نماینده حاضر ) به تصویب مجلس شورای ملی رسید و مجلس سنا نیز در 28 اردیبهشت ماه آن را به اتفاق آراء (60 رأی کل نمایندگان ) تصویب کرد و بر این اساس بحرین از ایران جدا شد.
یکی از ویژگیهای مهم بحرین عبارت از ترکیب جمعیتی (نژادی ) و مذهبی آن است. با توجه به پیشینه تاریخی بحرین و وابستگی آن به ایران، تعداد زیادی از ساکنان آن ایرانی تبار هستند که در بخشهای گوناگون کشور مشغول به کار هستند. چنانکه با وجود تغییر و تحولات گسترده در این امر در خلال دهههای گذشته ، حتی بر اساس منابع آماری کشور انگلستان 20 درصد بافت نژادی آن را در پایان دهه 1980 ایرانیان تشکیل میدادند. ضمنا حدود 60-70 درصد مسلمانان بحرین را شیعیان و تنها 30- 40 درصد آنان را سنیان تشکیل میدهند . در حالی که با وجود اکثریت شیعیان، قدرت سیاسی در دست سنی مذاهبان است و این امر یکی از نقاط ضعف امنیت ملی آن کشور است. همین امر گاه به گاه مشکلاتی سیاسی برای بحرین به وجود آورده است، چنانکه مثلا در سال 1953 شیعیان بحرین که از افزایش سریع مهاجرت کارگران عرب سنی مذهب و تغییر مصنوعی ساختار جمعیتی نگران و ناراضی بودند، شورش کردند. لذا برخورد بین گروههای شیعه و سنی بحرین توسعه یافت و پس از چندی رهبران گروهها با تشکیل " کمیته وحدت ملی " ( لجنه الاتحاد الوطنی ) به یک آرامش نسبی رسیدند. در طی سال های گذشته این کشور علی رغم تجهیز آن توسط غرب و تلاش های آنها برای تبدیل این کشور به مرکز اقتصادی منطقه همواره با چالش های داخلی مواجه بوده و اعتراضات به انحاء مختلف ابراز شده است اما همگی سرکوب گردیده است. نزدیک به ده سال پیش نیز در 22 نوامبر سال 2000 میلادی، میثاق ملی بحرین صادر شد و بحرین به اصطلاح در مسیر دمکراسی و دولت قانونمند قرار گرفت. پیش از آن این کشور به اندازه ای در خفقان بود که بیشتر شبیه به یک دیکتاتوری تمام عیار بود، ولی با توجه به اینکه در همان زمان به دلیل خشم بحرینی ها این کشور در آستانه انتفاضه ای مردمی قرار گرفت، فورا میثاق ملی صادر شد. بر این اساس به مناسبت دهمین سالگرد این میثاق شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین دستور داده که دولت این کشور به هر خانواده بحرینی هزار دینار (معادل سه هزار دلار) هدیه بدهد. اما بر خلاف اخبار منتشره و از تحلیل های ساده می ـوان دریافت که با توجه به وضعیت کنونی جهان عرب و نیز رخدادها و وضعیت چند سال اخیر بحرین، می توان به راحتی دریافت که هدف از این هدیه هزار دیناری، کمک به خانواده های بحرینی نیست.
بررسی اخبار یک ماه اخیر بحرین، نشان می دهد که بیش از یک ماه است فعالان سیاسی در این کشور، روز چهاردهم فوریه یعنی دوشنبه این هفته را روز خشم بحرین اعلام کرده و می خواهند مانند ملت تونس، مصر و دیگر کشورهای عربی علیه رژیم حاکم در این کشور قیام کنند.
حدود 60-70 درصد مسلمانان بحرین را شیعیان و تنها 30- 40 درصد آنان را سنیان تشکیل میدهند
در همین راستا، کارشناسان پیش بینی کرده اند که کشور بحرین در چند هفته آینده، روزهای سختی را پشت سر بگذارد، زیرا ساختار جمعیتی این کشور، به گونه ای است که وقوع تنش های شدید و درگیری های خونین میان مردم و نظام حاکم را فراهم کرده است.
با توجه به بافت جمعیتی پیش گفته و با عنایت به تحمیل حکومت سنی مذهب به مردم اکثرا سنی بحرین می توان دریافت که در طول سالهای گذشته شیعیان نه تنها از حکومت محروم بوده اند بلکه زیر فشار نیز قرار داشته اند و درکنار همه اینها حکومت بحرین با جذب اعراب سنی مذهب از سایر کشورها سعی در ایجاد تغییر در بافت قومی و مذهبی بحرین داشته است. این فضا در کنار سونامی تغییر در کشورهای عربی فضا را برای صدور بیانیه جنبش احرار بحرین فراهم کرده است که در آن جوانان و مردم بحرین را مهیای قیام علیه نظام حاکم معرفی کرده است.
آنچه مسلم است این است که قیام های اخیر منطقه مانند صاعقه ای توافقنامه های نامشروع نظام های استبدادی عرب و آمریکا را در نوردیده است و از طرف دیگر رژیمهای فاسد، سفاک و نامشروع منطقه را در بحرانی فرو برده است که به اسن سادگی توان عبور و گذر از آن وجود ندارد.جالب اینجاست که تمام این کشورها دارای شرایط مشابهی هستند و آینده و فرجام مشابهی نیز برای آنها پیش بینی می شود. در آستانه روز خشم بحرین نیز دولت اقدان به قطع اینترنت کرده است و پادشاه بحرین پیرو تولات ایجاد شده اقدام به ارسال نامه ای برای واشنگتن کرده که مضمون آن نگرانی از تحولات پیش آمده در مصر و تونس و تاثیر آن بر تحرک مردم بحرین با غلبه شیعه به اقدام مشابه در این کشور می باشد. امیر بحرین در نام? خود اجرای طرح ضربتی توسط آمریکا در این کشور به منظور جلوگیری و مقابله با هر گونه بحران جهت حفظ منافع آمریکا را درخواست نموده است. وی هشدار داده در صورتی که بحرین دچار بحران شود ایران همچون عراق بر این کشور نیز تسلط خواهد یافت. در نامه مذکور به ارسال کمکهای نظامی عربستان سعودی به بحرین جهت مقابله با هر گونه اقدام علیه نظام حاکم اشاره شده است.
این اظهارات و نگرانی ها حکایت از آن دارد که اهداف و آرمان های انقلاب و جمهوری اسلامی ایران توانسته است در عمق جان های مردم کشورهای منطقه نفوذ کند و نگرانی هایی برای این کشورها پدید آورد. این شرایط ادامه خواهد یافت تا زمانی که مردم کشورهای منطقه از دام استبداد رهایی یابند و با بیرون راندن قدرت های فرامنطقه ای از منطقه در جهت وحدت و هماهنگی بیشتر گام بردارند.
[ 1389/12/4 ] [ 21:16 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
"بندر بن سلطان بن عبدالعزیز آل سعود "، در مارس 1949 در "طایف" متولد شد و پدرش، "سلطان بن عبدالعزیز " ولیعهد و معاون نخستوزیر عربستان است . وی در 16 اکتبر 2005 توسط "عبدالله بن عبدالعزیز" ششمین پادشاه عربستان سعودی بعنوان دبیرکل شورای امنیت ملی عربستان منصوب شد.
وی در دانشکده نیروی هوایی سلطنتی "کرانول" تحصیل کرد و بمدت هفت سال بعنوان فرمانده نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی خدمت کرد.
فعالیتهای دیپلماتیک شاهزاده بندر در سال 1978 زمانی آغاز شد که وی با موفقیت با اعمال نفوذ در کنگره آمریکا، آنها را ترغیب کرد تا فروش جنگندههای "اف-15 " به عربستان سعودی را به تصویب برساند.
وی در سال 1983 بعنوان سفیر عربستان در آمریکا منصوب شد و به مدت 22 سال این سمت را در دست داشت.
بندر در مدت طولانی که مسئولیت سفیر این کشور در آمریکا را برعهده داشت، با 5 رئیسجمهور آمریکایی،10 وزیر امور خارجه این کشور، 11مشاور امنیت ملی آمریکا، 16 جلسه کنگره آمریکا و صدها سیاستمدار دیگر آمریکایی رابطه برقرار کرده است.
حرفه سیاسی "بندربوش"
شاهزاده بندر، با چندین رئیسجمهور آمریکایی بویژه "جرج بوش" پدر و پسر وی "جرج دابلیو بوش" روابط نزدیکی را برقرار کرد و رابطه وی با جرج بوش پسر به اندازهای نزدیک بود که نام مستعار وی "بندر بوش " شد.
شاهزاده بندر تا اندازهای رابطه نزدیکی با جرج بوش پدر، جرج بوش پسر و اعضای ارشد دولت بوش از جمله "جیمز بیکر"، "دیک چنی"، ژنرال "کالین پاول" برقرار کرد که وی جزئی از دولت آمریکا محسوب میشد.
بندر در دوران سفارت خود، به کاخ سفید راه پیدا کرد و گفته میشود که وی اولین سفیر سعودی در آمریکاست که از جزئیات امنیتی وزارت امور خارجه آمریکا مطلع بود.
هیچ سفیر عرب یا شاید هیچ سفیری تا به حال به اندازه شاهزاده بندر در واشنگتن نفوذ نداشته است. وی بطور همزمان بعنوان پیامآور اختصاصی پادشاه عربستان و همچنین پادوی کاخ سفید فعالیت میکرد.
برخی از تحلیلگران پیشبینی کردهاند، به احتمال بسیار زیاد بندر در امور داخلی خاندان سلطنتی عربستان سعودی در سالهای آتی نفوذ بسیار زیادی داشته باشد.
در کتاب "طرح حمله" نوشته "باب وودوارد"، آورده شده است که بندر توسط دولت بوش از تصمیم حمله آمریکا به عراق مطلع شده بوده است.
در این کتاب همچنین آمده است که بندر از قرارداد کاهش قیمت نفت در آستانه انتخابات سال 2004 ریاستجمهوری آمریکا مطلع بوده است و بوش را بطور آشکار مورد تأیید قرار داده است.
بندر در 26 ژوئن سال 2005، به دلایل شخصی از سمت سفیری عربستان در آمریکا استعفا داد.
بازگشت بندر به عربستان سعودی درست چند هفته قبل از مرگ "ملک فهد"، پنجمین پادشاه عربستان صورت گرفت. بدنبال بازگشت وی به عربستان شایعاتی منتشر شد، مبنی بر آنکه بندر در تلاش است، در دولت جدید منصبی را کسب کند. وی در اکتبر سال 2005 به عنوان رئیس امنیت ملی عربستان سعودی برگزیده شد.
اتهامات فساد
بندر در پیشبرد مذاکرات قرارداد تسلیحاتی "یمامه" انگلیس با عربستان سعودی در سال 1985 کمک بسیاری کرد. قرارداد 80 میلیارد دلاری یمامه انگلیس شامل فروش بیش از 100 کلاهکهای هستهای انگلیس به عربستان میشود.
شاهزاده بندر، با چندین رئیسجمهور آمریکایی بویژه "جرج بوش" پدر و پسر وی "جرج دابلیو بوش" روابط نزدیکی را برقرار کرد و رابطه وی با جرج بوش پسر به اندازهای نزدیک بود که نام مستعار وی "بندر بوش " شد.
شرکت هوافضای بی. ای. ایی انگلیس پس از آنکه قرارداد یمامه به امضا رسید، مبلغ 2 میلیارد دلار به حساب سفارت عربستان سعودی در واشنگتن واریز کرد و بندر مبالغ واریزی انگلیس را برای استفادههای شخصی بکار برده است.
در 12 ژوئیه سال 2006، گزارشهایی منتشر شد مبنی بر آنکه شاهزاده بندر اقدام به فروش عمارت پنج هزار و 200 متر مربعی آسپن واقع در ایالت "کلرادو " به قیمت 135میلیون دلار آمریکا کرده است.
عمارت قصر مانند وی بزرگتر از کاخ سفید و دارای 15 اتاق خواب است و بندر اعلام کرده که دلیل فروش این عمارت مشغولیتهای وی است که اجازه نمیدهد، از عمارت خود لذت ببرد.
دوران پس از سفارت
بندر در سال 2006 پس از آنکه از سمت سفیری کنارهگیری کرد، بطور مخفیانه با مقامات آمریکایی دیدارهایی داشته است.
از زمانیکه "ترکی الفیصل " به عنوان سفیر جدید عربستان سعودی در آمریکا منصوب شد، بندر چندین سفر مخفیانه به آمریکا انجام داد، درحالیکه بندر فقط اجازه داشت تنها در پایگاه نیروی هوایی "اندرو" در خارج از واشنگتن فرود آید.
بر خلاف "ترکی"، بندر در مقابل ایران موضع سرسختانهای گرفته است. وی همچنین تلاش کرده تا مقامات عالیرتبه عربستان سعودی از جمله "ملک عبدالله "، "سلطان " وزیر دفاع عربستان و "نایف بن عبدالله عزیز" وزیر کشور عربستان سعودی را ترغیب کند تا علیه ایران عملیات نظامی انجام دهند و اظهار کرده که هیچ اقدامی به جز اقدام نظامی نمیتواند ایران را از برنامه هستهای باز دارد.
زندگی خصوصی بندر
بندر با شاهزاده "حیفا بنت فیصل" ازدواج کرد و ثمره این ازدواج چهار پسر و چهار دختر است.
روزنامه انگلیسی "ایندیپندنت " در ماه مارس 2009 اعلام کرد که بندر، فرزند وارث تخت پادشاهی عربستان سعودی، برای هفتههای بسیاری است که در ملاء عام حاضر نشده است و این خبر در حالی منتشر شد که سلطان بن عبدل العزیز آل سعود، پدر بندر، 83 ساله به علت سرطان روده در بیمارستانی در آمریکا بستری شد و بدنبال این مسئله شایعاتی بالا گرفت، مبنی بر آنکه بندر در تلاش است تا به جای پدرش که ولیعهد عربستان محسوب میشود، پس از ملک عبدالله، بعنوان پادشاه عربستان سعودی برگزیده شود و همچنین اعلام شد که وی ممکن است علیه پادشاه کنونی عربستان کودتایی را صورت دهد.
ناپدید شدن بندر نگرانی شدیدی را در انگلیس و آمریکا بوجود آورده است. برخی معتقدند که ناپدید شدن وی با اختلافات شاهزادگان آل سعود بر سر جانشینی "ملک عبدالله" بیارتباط نباشد، زیرا شاهزاده "بندر بن سلطان" یکی از اصلیترین مدعیان جانشینی است و آمریکا بشدت از وی حمایت میکند.
ایندپندنت در گزارشی نوشت: با توجه به وضعیت جسمانی بد شاهزاده "سلطان بن عبدالعزیز " که پدر شاهزاده بندر است، ناپدید شدن وی نگرانیهای بسیاری را بوجود آورده است، بویژه اینکه او پس از تعیین شدن شاهزاده "نایف بن عبدالعزیز" وزیر کشور عربستان سعودی بعنوان جانشین بعدی برای پست ولیعهدی، ناپدید شد.
از زمانیکه "ترکی الفیصل " به عنوان سفیر جدید عربستان سعودی در آمریکا منصوب شد، بندر چندین سفر مخفیانه به آمریکا انجام داد، درحالیکه بندر فقط اجازه داشت تنها در پایگاه نیروی هوایی "اندرو" در خارج از واشنگتن فرود آید.
بنابر این گزارش، بندر بیش از آنکه یکی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی محسوب شود، بعنوان فردی غربی شناخته شده، زیرا در طول 22 سال فعالیت بعنوان سفیر عربستان در آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر و همچنین دو جنگ خلیج فارس نقش عمدهای را ایفا کرده است.
به دنبال ناپدید شدن وی، برخی در ریاض اعلام کردند، وی در نظر دارد قبل از مرگ سلطان، ملک عبدالله را از قدرت خلع کند تا بدین وسیله پدر خود را بر تخت پادشاهی بنشاند.
وی قبل از ناپدید شدن، درباره برخی سیاستهای عربستان سعودی در قبال سوریه، با ملک عبدالله اختلاف نظر شدیدی داشت به طوریکه به بحث و جدال میان آنان منجر شد.
دستهای از کارشناسان عربستانی معتقدند پس از آن جدال، ملک عبدالله، شاهزاده بندر را به حاشیه رانده است.
در سال 2004 برای اولین بار در شهر جده مشخص شد که پدر بندر، 85 ساله به سرطان روده مبتلا شده است. وی در ژنو و آمریکا تحت درمان قرار گرفت و برای گذراندن دوران نقاهت به مراکش فرستاده شد.
شاهزاده نایف در پیامی تلفنی، پس از آنکه سلطان برای گذراندن دوران نقاهت خود به مراکش رفته بود، اعلام کرد که سلطان بهبود یافته است و به زودی به کشور خود بازمیگردد.
"سعدالفقیه "، رئیس جنبش اسلامی اصلاح با اشاره به ناپدید شدن بندر، تاکید کرد که شاهزاده بندر بن سلطان سفیر سابق عربستان سعودی در آمریکا به علت تحریک کودتا علیه پادشاه عربستان در بازداشت خانگی بسر میبرد.
[ 1389/12/4 ] [ 21:12 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
خلبانان دو جنگنده و دو بالگرد نظامی که ماموریت داشتند مردم را قتل عام کنند ، به کشور کوچک مالت پناهنده شدند.
از زمانی که قیام های عربی در چند کشور آفریقا و خاورمیانه آغاز شده ، وحشیانه ترین سرکوب ها در کشور لیبی صورت گرفته است و این در حالی است که حکومت سرهنگ معمر قذافی بیش از بقیه داعیه دار حکومت مردمی بود به گونه ای که این حکومت ، رژیم سیاسی خود را برتر از "جمهوری" به کلمه "جماهیریه" نامگذاری کرده است. قذافی همچنین برای مردمی تر جلوه دادن حکومتش ، نام وزارت از برای وزارتخانه های دولتی حذف کرده و آنها را کمیته های مردمی نامیده است ، مانند کمیته مردمی امور خارجه و ...!
در لیبی مردم نه تنها در نبرد رو در رو بلکه توسط بمب افکن ها و بالگردهای نظامی هدف قرار گرفتند. دوشنبه شب ، شبکه های تلویزیونی عربی خبر دادند که یک اتفاق بی سابقه در سرکوب قیام های مردمی در جهان رخ داده است: بمب افکن های ارتش قذافی ، به مردم معترض حمله کردند و آنان در در پایتخت بمباران نمودند و بدین ترتیب یک حمام خون واقعی در این شهر به راه انداختند.
مزدوران دیکتاتور دیوانه ، همچنین مردم را با موشک های آر . پی . جی ، راکت و گلوله های ضدهوایی مورد هدف قرار دادند. نکته قابل توجه این که شاهدان عینی خبر داده اند که تعداد قابل توجه مهاجمان به مردم ، اتباع غیر لیبیایی مانند چادی ها هستند که بعضا به دست مردم نیز گرفتار شده اند.
در این میان ، تعدادی از ارتشیان ، از تیراندازی به سمت مردم امتناع کردند که بلافاصله توسط جوخه های ویژه ، اعدام شدند . یک منبع پزشکی در طرابلس تایید کرده که اجساد 13 نظامی اعدام شده را مشاهده کرده است.
در این حال خلبانان دو جنگنده و دو بالگرد نظامی لیبی که ماموریت داشتند مردم را قتل عام کنند ، به جای کشتار معترضین بی گناه ، به کشور کوچک مالت پناهنده شدند.
هر چند تمام راههای ارتباطی در طرابلس قطع است اما منابع اطلاعاتی معدود باقی مانده خبر می دهند که در پایان روز پنجم قیام ، دستکم 519 نفر کشته ، 3980 مجروح و 1500 نفر ناپدید شده اند که در نوع خود یک رکورد غم انگیز در قلع و قمع مردم آن هم توسط حکومتی است که در بین تمام دولت های عربی بیشترین ادعای مردمی بودن را داشت! چند تن از ناپدید شدگان ؛ خبرنگارانی هستند که در تماس با الجزیره ، اخبار قیام مردم را مخابره می کردند.
همچنین به دلیل حجم انبوه پارازیت های ارسالی بر روی الجزیره ، این شبکه از روی فرستنده های ماهواره ای عرب ست و نیل ست حذف شده است
در همین حال ، سیف الاسلام قذافی (همتای جمال مبارک مصری!) به جای پدرش با مردم سخن گفت و کوشید از سیاست چماق و هویچ در برابر مردم استفاده کند.
قدافی پسر در سخنان خود بر 5 محور تاکید کرد:
تهدید مردم: اگر مردم همچنان به اعتراضات ادامه دهند ، حمام خون راه می افتد . ارتش لیبی قوی است و طرفداران قذافی تا آخرین قطره خون از رژیم حمایت می کنند. وی با قساوت تمام گفت که اگر مردم امروز برای تعداد اندکی کشته شده عزاداری می کنند ، اگر به اعتراضات خود ادامه دهند به زودی مجبور خواهند شد برای تعداد بیشتری گریه کنند.
تعریف از پدر: معمر قذافی مانند بن علی و مبارک نیست که عرصه را ترک کند. او یک رهبر مردمی با خیل انبوه طرفداران است.
تحقیر معترضان: فقط تعداد اندکی از معترضان دارای انگیره های سیاسی یا اسلامی هستند و الباقی همه شان معتاد و اوباش و زندانی فراری هستند.
دست های خارجی: بیگانگان و رسانه های آنان مانند الجزیره و بی بی سی در این حوادث دست دارند و بزرگنمایی می کنند.
ابراهیم دباشی، معاون سفیر لیبی گفت:«مردم لیبی به اندازه کافی و برای ?? سال صبوری نشان داده اند و قذافی نه تنها باید از قدرت کنار رود که باید در نخستین فرصت ممکن کشور را ترک کند.»
تطمیع مردم: قوانینی تصویب خواهیم کرد که حقوق مدنی مردم و آزادی مطبوعات را تضمین کند ، همچنین به جوانان وام می دهیم که بروند برای خودشان خانه بخرند.
با این حال و برغم کشتار بی سابقه مردم توسط ارتش و عوامل رژیم قذافی ، مردم لیبی بر دامنه قیام افزوده اند به گونه ای که تا این لحظه شهرهای سرت ، بیضا و بنغازی به دست مردم افتاد و شهر بنغازی هم پس از یک جنگ خونین و تمام عیار توسط مردم فتح شد و کنترل این شهر مهم و استراتژیک هم اکنون در دست مردم است.
بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی است و جایگاه آن مانند شهر استانبول در ترکیه است که هر چند پایتخت نیست ولی شهری دارای ثقل سیاسی و اقتصادی به شمار می رود.
رژیم قذافی تهدید کرده که تا چند ساعت آینده با تمام قوا به این شهرها حمله خواهد کرد تا دوباره آنها را اشغال کند.
مردم در طرابلس ، با حمله به مقرهای پلیس ، رادیو و تلویزیون ساختمان دولت و پارلمان ، آنها را به آتش کشیدند.
همچنین خبرها از گسترش اعتراضات مردمی در شهر نفتی راس لانوف در لیبی حکایت دارد.
در همین حال سفرا یا سایر دیپلمات های لیبی در نقاط مختلف مانند سازمان ملل ، سوئد ، هند ، چین ، انگلیس اندونری ، لهستان و ... در اعتراض به جنایات شرم آور قدافی ، از سمت های خود استعفا کردند.
سران قبائل لیبی هم به نفع معترضین بیانیه داده و بر حمایت خود از معترضین تاکید کرده اند.
دبیرخانه اتحادیه عرب نیز بدون نام بردن از کشور خاصی از حاکمان عرب خواست علیه مردم خشونت به خرج ندهند و خویشتندار باشند. کشورهای غربی و آسیایی نیز تا لحظه نگارش این گزارش عکی العمل خاصی در برابر جنایات جنگی قذافی از خود نشان نداده اند.
وزیر خارجه انگلیس نیز مدعی شد که قدافی در مسیر ونزوئلاست اما دولت ونزوئلا اعلام کرد که منتظر رهبر لیبی نیست.
با وضعیت جنگی موجود در لیبی که مردم و بخش های از ارتش و پلیس در یک سو و قذافی و نظامیان وفادار به او در سمت دیگر هستند ، هر کدام از طرفین چاره ای جز پیروزی ندارند چه آن که در صورت پیروزی قدافی ، یک تسویه حساب گسترده ، خونین و وحشتناک در این کشور شش میلیون نفری راه خواهد افتاد و اگر مردم بر دیکتاتور پیروز شوند راهی جز فرار یا محاکمه مردمی پیش روی قذافی نخواهد بود ، هر چند که با جنایاتی که در این چند روز مرتکب شده ، هر کجای دنیا هم که برود باید به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه شود.
مزدوران دیکتاتور دیوانه ، همچنین مردم را با موشک های آر . پی . جی ، راکت و گلوله های ضدهوایی مورد هدف قرار دادند. نکته قابل توجه این که شاهدان عینی خبر داده اند که تعداد قابل توجه مهاجمان به مردم ، اتباع غیر لیبیایی مانند چادی ها هستند که بعضا به دست مردم نیز گرفتار شده اند.
معمر قذافی 42 سال است که بر لیبی حکومت می کند. در این سال ها ، 45 هزار نفر از مخالفان حکومت وی کشته یا ناپدید شده اند.
همچنین امام موسی صدر ، رهبر ایرانی شیعیان لبنان نیز توسط سازمان اطلاعاتی لیبی در سفر به این کشور ربوده شده است و از سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست.
اینک جامعه جهانی در خصوص لیبی ، نه با تقابل معمول مردم و حکومت ها که با یک جنایت و کشتار جمعی مواجه است
دیکتاتورزاده: معترضان تروریستند، تا آخرین گلوله میزنیمشان!
قذّافی دیشب پیام تلویزیونی کوتاهی فرستاد و گفت در طرابلس پایتخت این کشور است و به ونزوئلا نگریخته است...یکی از معترضان هدف شلیک مستقیم گلوله آر پی جی قرار گرفته و از بالا تنه نابود شده است.. دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش لیبی، هواپیمای جنگنده خود را به مالت انتقال داده و اعلام کردند به دلیل این که حاضر نیستند علیه مردم کشور خود شلیک کنند، از کشور خارج شده و تقاضای پناهندگی کرده اند
در حالی که برخی منابع از فرار معمّر قذّافی، رهبر لیبی به ونزوئلا خبر داده بودند، دیشب وی پیام تلویزیونی کوتاهی فرستاد و در این پیام که شامگاه دوشنبه در کمتر از یک دقیقه از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد، گفت در طرابلس پایتخت این کشور است و به ونزوئلا نگریخته است.
به گزارش سرویس بین الملل «آینده»، تصویر پخش شده از تلویزیون لیبی قذّافی را روی صندلی یک ماشین نشان داد در حالی که در آن باز بود و رهبر لیبی چتری در دست داشت.
در این وضعیت دیشب تلویزیون لیبی او را همچنین در میان هوادارانش نشان داد که در حمایت از وی شعار می دادند. این در حالی است که گزارشها حاکی است سرکوب مخالفان توسط نیروهای امنیتی لیبی ادامه دارد، هر چند آمار کشته ها بین 200 تن تا بیش از 500 تن گفته می شود.
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل گفته است که شورای امنیت امروز (سه شنبه) در مورد بحران لیبی نشستی خواهد داشت.
حملات هوایی به تظاهر کنندگان
سیف الاسلام قذافی، فرزند معمر قذافی رهبر لیبی با «تروریست» خواندن تظاهرکنندگان در لیبی، تهدید کرده که «تا آخرین گلوله» در مقابل معترضان ایستادگی خواهد کرد.
نیروهای نظامی لیبی در روز دوشنبه حمله های سنگینی علیه شهروندان این کشور انجام دادند. پزشک یکی از بیمارستان ها گفته که یکی از معترضان هدف شلیک مستقیم گلوله آر پی جی (سلاح ضد تانک) قرار گرفته و از بالا تنه نابود شده است.
همچنین روز دوشنبه به هواپیماهای جنگنده نظامی دستور داده شد مردم غیرنظامی را هدف حمله قرار دهند. الجزیره به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که چند نقطه از حومه شهر طرابلس مورد حمله قرار گرفته است و مردم غیرنظامی کشته و زخمی شده اند.
دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش لیبی، هواپیمای جنگنده خود را به مالت انتقال داده و اعلام کردند به دلیل این که حاضر نیستند علیه مردم کشور خود شلیک کنند، از کشور خارج شده و تقاضای پناهندگی کرده اند.
تلویزیون دولتی لیبی گزارش هایی از درگیری ها پخش کرده و با «تروریست» خواندن معترضان، اعلام می کند که «نبرد با تروریست ها» ادامه دارد. هنوز آمار دقیق تلفات جانی در لیبی اعلام نشده است.
شاهدان عینی و شهروندان اروپایی که در آخرین پرواز از لیبی راهی ایتالیا شده اند، از اوضاع وخیم و خشونت های
مردمی گفته اند. به گزارش رویترز، شماری از شاهدان گفته اند ظرف ?? ساعت گذشته اوضاع به شدت بحرانی شده و نیروهای نظامی به شکل خشنی مردم را به طور مستقیم هدف گلوله قرار می دهند.
نیروهای نظامی مصر در بیانیه ای اعلام کردند در مرز مشترک مصر و لیبی، نیروهای طرف مقابل (لیبی) مرز را ترک کرده و جای خود را به یک کمیته مردمی داده است که مشخص نیست طرفدار حکومت است و یا از طرف مردم داوطلب تشکیل شده است.
نیروهای مصری مرز با لیبی را باز کرده و بیمارستان و اردوگاه های امدادی در مرز مستقر کرده اند.
معاون سفیر لیبی در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ضمن درخواست برکناری معمر قذافی، رهبر لیبی، او را به نسل کشی متهم کرده و اعلام کرد باید در دادگاه جنایات جنگی محاکمه شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ابراهیم دباشی، معاون سفیر لیبی در سازمان ملل در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی ان ان و دیگر رسانه های خارجی در نیویورک گفت: «باید او (قذافی) در اولین فرصت از قدرت کنار برود و باید کشتار مردم لیبی را متوقف کند.»
وی افزود: «مردم لیبی به اندازه کافی و برای ?? سال صبوری نشان داده اند و قذافی نه تنها باید از قدرت کنار رود که باید در نخستین فرصت ممکن کشور را ترک کند.»
رهبر لیبی به ونزوئلا خبر داده بودند، دیشب وی پیام تلویزیونی کوتاهی فرستاد و در این پیام که شامگاه دوشنبه در کمتر از یک دقیقه از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد، گفت در طرابلس پایتخت این کشور است و به ونزوئلا نگریخته است
معاون سفیر لیبی در سازمان ملل در گفت وگو با شبکه تلویزیونی بی بی سی گفت: «سرهنگ قذافی به پایان راه رسیده و در همین چند روز آینده یا خود از قدرت کنار می رود و یا مردم از شر او خلاص خواهند شد.»
وی افزود: «بهترین سناریو این است که او به دادگاه کشانده شده و به دلیل جرائمی که ظرف ?? سال گذشته مرتکب شده، محاکمه شود. نسل کشی های زندان ابوسلیم و دیگر ناپدید شدن ها و کشتارها و مسائلی که او (قذافی) مرتکب شده باید در دادگاه مشخص شود.»
دباشی به نیویورک تایمز گفت که دفتر نمایندگی لیبی در سازمان ملل، در نامه ای رسمی خطاب به معمر قذافی از او خواسته که از قدرت کنار رود.
خبرگزاری فرانسه نوشته هنوز مشخص نیست عبدالرحمان شلغم، سفیر لیبی در سازمان ملل هم جزو ناراضیان باشد. ابراهیم دباشی گفته که از دیدگاه سفیر مطلع نیست و از روز جمعه گذشته به بعد از او خبر ندارد.
وی همچنین از دیگر کشورهای جهان خواسته اجازه ورود به معمر قذافی ندهند و مراقب پول هایی که به همراه خواهد داشت، باشند.
ابراهیم دباشی گفت: «پس از اعلام جنگی که پسر قذافی علیه شهروندان لیبی نشان داده، امکان هرگونه سکوت از دست ما گرفته شده و باید به مردم پیوسته و صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانیم.»
آدم تربح، معاون سوم نمایندگی لیبی در سازمان ملل هم در گفت وگو با روزنامه لس آنجلس تایمز گفته که تمامی دیپلمات های دفتر نمایندگی این تصمیم را به طور اجماعی گرفتند چرا که نظام به شکل وحشیانه ای به جان شهروندان کشورش افتاده است.
وی گفته است: «ما می دانیم که این اقدام ما، خانواده و همسران و فرزندان ما که در لیبی هستند را به خطر می اندازد ولی آن ها همین الان هم در خطر به سر می برند.»
محکومیت جهانی خشونت در لیبی
رهبران جهان و شخصیت های سیاسی، خشونت های لیبی را محکوم کرده اند. بان گی مون دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف این خشونت ها شده و نیکولا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه سرکوب شدید مردم را به شدت محکوم کرده است. دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو هم خواستار توقف این حملات علیه شهروندان لیبی شده است.
کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم خواستار توقف درگیری ها و شروع گفت وگوها برای حل بحران سیاسی و اجتماعی در لیبی شده است.
آخرین گزارش ها حاکی است تانک های نظامی در خیابان ها مستقر شده و تهدید کرده اند علیه معترضان وارد عمل خواهند شد.
شاهدان عینی در گفت و گو با خبرگزاری رویترز گفته اند شاهد «قتل عام» مردم هستند و در برخی نواحی، نظامیان زنان و مردان غیرنظامی را هدف حمله قرار داده و به کشتار معترضان دست زده اند.
قذافی در تلویزیون : از قدرت کنار نمی روم ، مشتی جوان معتاد کشور را به هم ریخته اند
معمر قذافی دیکتاتور لیبی در دومین ظهور رسانه ای خود ظرف 24 ساعت گذشته پیام مبسوطی را به ملت، ارتش ، نیروهای امنیتی، جهانیان و کشورهای غربی ارائه کرد.
قذافی در بخشی از این پیام خود گفت مشتی جوان معتاد کشور را به اشوب کشیده اند و من تا کنون دست به خشونت نزده اما اگر این افراد همچنان به اشوب و بلوا ادامه دهند چاره ای جز این کار نخواهم داشت.
به گزارش رویترز : جوانانی که از حوادث کشورهای عربی تقلید می کنند، مسئول ناآرامی ها هستند. معمر قذافی در ادامه با قرائت بندهایی از قانون اساسی لیبی گفت تظاهرکنندگان مسلح سزاوار مجازات مرگ هستند و در قانون اساسی به این امر تصریح شده است.
[ 1389/12/4 ] [ 21:10 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
حجتالاسلام حیدر مصلحی با اشاره به شهادت شهید "صانع ژاله " دانشجوی بسیجی به دست عوامل ضدانقلاب گفت: کسانی که در این قضیه نقش داشتند، شناسایی شده و اقدامات لازم در این خصوص صورت گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین حیدر مصلحی وزیر اطلاعات که ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت با خبرنگاران گفتوگو میکرد، در خصوص اغتشاش روز 25 بهمن و شهادت شهید "صانع ژاله " گفت: روز 25 بهمن دقیقا ضدانقلاب به میدان آمده بود و منافقان نیز به صورت فعال حضور داشتند.
وی ادامه داد: در روز 25 بهمن منافقان و جریان ضدانقلاب از اول طی طراحی و برنامهریزیهایی که انجام داده بودند، فردی را از قبل شناسایی کرده و او را ترور کردند.
وزیر اطلاعات همچنین با اعلام این خبر که هستههای امنیتی و اطلاعاتی موفق به شناسایی عوامل ترور شهید صانع ژاله شدهاند، اظهار داشت: اقدامات لازم در خصوص کسانی که شهید ژاله را ترور کردند، صورت گرفته و اقدامات بعدی به اطلاع مردم خواهد رسید.
مصلحی همچنین در مورد سوابق شهید "صانع ژاله " خاطرنشان کرد: اطلاعات قابل توجهی در اختیار داریم که نشان میدهد این فرد از خانواده مذهبی و حافظ قرآن بوده که مسائلی که در مورد او از سوی جریان نفاق و ضدانقلاب مطرح میشود، صحت ندارد.
در روز 25 بهمن منافقان و جریان ضدانقلاب از اول طی طراحی و برنامهریزیهایی که انجام داده بودند، فردی را از قبل شناسایی کرده و او را ترور کردند
وی با اشاره به شکست جریان ضدانقلاب در رسیدن به اهداف خود از ترور شهید صانع ژاله گفت: البته ضدانقلاب نهایت تلاش را در رسیدن به هدف خود با ترور شهید ژاله و پس از آن با تهدید و تطمیع خانواده این شهید انجام داد که به نتیجه نرسید، چراکه خانواده این شهید یک خانواده مذهبی بوده و از همراهی با جریان نفاق اعلام برائت کردند.
وزیر اطلاعات در خصوص تکاپوی جریان ضدانقلاب که در صدد بود روز یکشنبه هفته جاری در تهران آشوب بهپا کند، تصریح کرد: وضعیت کشور در آن روز عادی بود اما باتوجه به حساسیتهایی که وجود دارد، آنها در تلاشند هرگونه حرکت عادی را بزرگ جلوه دهند.
مصلحی در پایان خاطرنشان کرد: تکلیف ضدانقلاب معلوم بوده و نوع مبارزه با آن مشخص است.
[ 1389/12/4 ] [ 21:8 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
در شرایطی که نفسهای دیکتاتوری 40 ساله معمر قذافی به شماره افتاده، فرصتی بی نظیر برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر مهیا شده است.
سید موسی صدر، متولد 1307 در قم، فارغ التحصیل دانشگاه تهران در سال1332 و رهبر ایرانی الاصل شیعیان لبنان بود که به واسطه درایت و رفتار حکیمانه اش نزد همه گروههای لبنانی حتی مسیحیان و مسلمانان سنی از احترام ویژهای برخوردار بود. امام موسی صدر او در روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی، به دعوت معمر قذافی به لیبی رفت اما در مرحله بدرقه از فرودگاه طرابلس، ناپدید شد. دولت لیبی مدعی است موسی صدر به ایتالیا رفته اما همه شواهد حاکیست امام موسی صدر در لیبی و توسط ماموران رژیم قذافی ربوده شده است.
لبنانیها معتقدند در سال 1978 (1357شمسی) که امام موسی صدر محبوبیت بی سابقهای در جهان عرب بدست آورده و جای ناصر را پر کرده بود ، قذافی با حسادت به صدر او را به لیبی دعوت و همانجا وی را ربود.
روابط جمهوری اسلامی ایران و لیبی بر سر مساله امام موسی صدر همیشه در سطح پاینی قرار داشته دولت لبنان نیز بر سر همین مساله روابط خود را با لیبی قطع و علیه قذافی در مراجع بین المللی شکایت کرده است.
در سال 2002 شواهدی از زندانی بودن امام موسی صدر در زندانی ناشناخته در جنوب لیبی به دست آمد اما قذافی پیگیریهای دولتهای ایران و لبنان را با واکنشهای تند پاسخ داد.
از دستگاههای دیپلماسی و اطلاعاتی کشورمان انتظار میرود با سقوط احتمالی یا قریب الوقوع قذافی و یا کاهش شدید اقتدار رژیم وی، فعالیت جدید و ان شا الله موثری برای پیگیری سرنوشت امام موسی صدر آغاز کنند و چه بسا در ایام ولادت پیامبر اسلام و هفته وحدت، امسال پس از 33 سال خبری خوش از این رهبر فکری و سیاسی جهان اسلام و افتخار ایران اسلامی بدست آید.
" همزیستی مسلمانان و مسیحیان در لبنان ، ثروتی است که باید حفظ شود و لبنان کوچکتر از آن است که تقسیم شود و بزرگتر از آن است که بلعیده شود ".
روزنامه کویتی الجریده نوشت امام موسی صدر از رهبران شیعیان لبنان که با توطئه سرهنگ معمر قذافی از بیش سی سال پیش ناپدید شده در زندانی در شهر سبهای لیبی زنده است .
بنوشته این روزنامه با توجه به هرج و مرج به وجود آمده در لیبی و پس از جدایی شماری از افسران ارتش و نیروهای امنیتی لیبیایی و پیوستن آنها به تظاهرکنندگان مخالف سرهنگ قذافی ، گزارشهای تأیید نشده ای وجود دارد که نشان می دهد امام موسی صدر بنیانگذار جنبش امل لبنان در لیبی زنده است .
اطلاعات متعددی از شماری از افسران لیبیایی ناراضی به دست آمده است که نشان می دهد امام موسی صدر در یکی از زندانهای شهر " سبها" در لیبی زندانی است .
صدر به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدر الدرین به هنگام سفر به طرابلس پایتخت لیبی در سال 1978 میلادی که با دعوت سرهنگ قذافی صورت گرفته بود ناپدید شدند.
بیروت نظام لیبی را به ربودن امام موسی صدر و دو همراهش متهم می کند همچنین روابط بین لبنان ولیبی از آن هنگان تاکنون تیره است .
در سال 2002 شواهدی از زندانی بودن امام موسی صدر در زندانی ناشناخته در جنوب لیبی به دست آمد اما قذافی پیگیریهای دولتهای ایران و لبنان را با واکنشهای تند پاسخ داد.
دستگاه قضایی لبنان حکم بازداشت سرهنگ قذافی و شش مسئول دیگر لیبیایی را در ارتباط با قضیه صدر صادر کرده است .
ناپدید شدن صدر یکی از قضایای اساسی برای شیعیان لبنان است زیرا وی برجسته ترین شخصیت شیعی در تاریخ معاصر لبنان به شمار می رود .
امام موسی صدر لبنان را " ثروت تمدن " می دانست و به همزیستی بین مسلمانان و مسیحیان تشویق می کرد و با جنگ مذهبی و طائفه ای مخالف بود و در کاهش جنگ داخلی در لبنان پیش از ناپدید شدنش در سال 1978 نقش مهمی داشت .
این جمله معروف از امام موسی صدر است که گفته بود " همزیستی مسلمانان و مسیحیان در لبنان ، ثروتی است که باید حفظ شود و لبنان کوچکتر از آن است که تقسیم شود و بزرگتر از آن است که بلعیده شود ".
امام موسی صدر جنبش امل ( موجهای مقاومت لبنان ) را در سال 1975 میلادی برای مقاومت در برابر حملات اسرائیل به لبنان تاسیس کرد .
[ 1389/12/4 ] [ 21:1 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه آمریکا و کشورهای استکباری در مواجه با تحولات منطقه غافلگیر شدند گفت: مواضع ضد و نقیض آمریکا در مصر در مقابل اراده مردم این کشور ثمری برای ایالات متحده نداشت و این کشور تلاش می کند در گام های بعدی انقلاب مردم مصر را مصادره کند.
حسین امیر عبدالهیان در گفتگو با مهر در خصوص تحولات اخیر منطقه تصریح کرد: بدون تردید آنچه در خاورمیانه اتفاق می افتد متاثر از بیداری اسلامی است.
وی با بیان اینکه مولفه های مختلفی در حرکت مردم منطقه مشهود است یادآور شد: در بین این مولفه ها توجه مردم به تعالیم اسلامی روح اخوت ، نقش علما و مراجع دینی اعم از شیعه و سنی بارز است.
سفیر سابق ایران در منامه غافلگیری را از دیگر مولفه های تحولات منطقه عنوان کرد و گفت: تحولات منطقه ضمن اینکه بازیگران منطقه ای و کشورهای عربی را غافلگیر کرد آمریکا و نظام سلطه را نیز دچار سردرگمی کرد و آمریکایی ها تحلیل و پیش بینی دقیقی از این وقایع نداشتند و با غافلگیری که با آن مواجه شدند تلاش می کنند وقایع را در راستای منافع خود ساماندهی کنند.
مدیر کل خاورمیانه وزارت امورخارجه تاکید کرد: البته بازیگران مختلف به ویژه جوانان، مردم مسلمان و معارضین فرصت این اتفاق را از آمریکا و نظام سلطه سلب کرده اند با این حال نظام سلطه تلاش می کند حرکت و جنبش عمیق مردمی خاورمیانه را به نفع خود مصادره کند و با نوعی مدیریت میلیتاریستی و نظامی در کنار حمایت از برخی از مطالبات مردم برای تامین منافع خود تلاش می کند.
وی با بیان اینکه ۴ عنصر مهم به عنوان بازیگر اصلی در تحولات اخیر منطقه نقش آفرینی دارند ابراز داشت مردم بدون تردید در تمامی این کشورها اعم از تونس، مصر، لیبی، یمن، بحرین و غیره جوانان با استفاده از فناوری پیشرفته و سایبر حلقه اول این حرکت خودجوش را تشکیل دادند.
امیرعبدالهیان ادامه داد: پس از آن مردم در حمایت از حرکت عدالتخواهانه جوانان وارد صحنه شدند و سپس شاهد حضور احزاب، گروهها، سندیکاها و معارضین و پیوستن آنها به این حرکات خودجوش بودیم.
مدیر کل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امورخارجه معارضین را عنصر دوم در تحولات منطقه دانست و گفت: در کشورهای مختلف، احزاب ، گروهها و برخی علمای دینی در این عرصه ظهور و بروز داشتند و این حرکات معارضین عمدتا چندین سال و چندین دهه در قالب مبارزات سیاسی و میدانی به صورت تشکل های عمدتا اسلامی دنبال شده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه حاکمیت را بازیگر سوم در کشورهای منطقه دانست و گفت: در این کشورها آنچه در قاعده کلی صورت می گیرد گام اول متناسب با شرایط غیر مترقبه که در مقابل آن قرار گرفته اند متاسفانه اقدام به سرکوب حرکت مردمی و کشتار مردم شده و در گام بعدی حاکمان با نوعی عقب نشینی رهبران مردم و معارض را به مذاکره فرا خواندند و متناسب با شرایط کشور حوادث بعدی در تعیین سرنوشت کشورها رقم خورد.
امیر عبدالهیان افزود: در همه این تحولات نکته حائز اهمیت این است که رهبران کشورها بیش از آنکه به مردم خود توجه کنند متاثر از سیاست های دول خارجی عمل کردند و در نتیجه شکاف گسترده بین حاکمیت و مردم ایجاد شده است.
سفیر سابق ایران در بحرین یادآور شد: طرفین خارجی چهارمین عنصر در بازیگران تحولات منطقه ای هستند که در این بین آمریکا بیشترین تلاش را برای کنترل و مدیریت وقایع اخیر داشته و با این حال مواضع ضد و نقیض آمریکا در مصر در مقابل اراده مردم این کشور ثمری برای ایالات متحده نداشت و این کشور تلاش می کند در گام های بعدی انقلاب مردم مصر را مصادره کند.
مدیر کل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امورخارجه عنوان کرد: در تونس نیز تلاش ها برای رفورم سطحی و بسنده کردن به حذف رئیس کشور مطالبات مردم را تامین نکرد و بر همین اساس شاهد تداوم خیزش مردم هستیم و در سایر کشورها نیز شاهد رویارویی اراده مردم در مقابل اراده و فشار حاکمان و برخی طرفین خارجی بوده ایم.
وی تاکید کرد: بدیهی است میزان پایداری عمیق هر یک از حرکت ها نقش تعیین کننده ای در تحولات جاری منطقه خواهد داشت.
امیر عبدالهیان گفت: مهمترین مسئله در این رابطه این است که خاورمیانه دارای کشورهای مهمی است که در حوزه اسلامی و تمدنی واقع شده اند که هر یک از این دو به تنهایی و یا در کنار هم تاثیر بسزایی در عمیق بخشیدن به مطالبات و حرکات مردمی دارد.
سفیر سابق ایران در بحرین در رابطه با تحولات این کشور اظهار داشت: بحرین در بین شش کشور شورای همکاری خلیج فارس طی یک دهه گذشته تلاش کرد اصلاحات سیاسی در این کشور به عمل آورد و این اصلاحات به خوبی شروع شد اما در میانه را به دلایل متعدد متوقف و یا کند شد.
مدیر کل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امورخارجه ادامه داد: در عین حال عوامل متعددی منجر به ایجاد شکاف در بین اکثریت جامعه مسلمانا بحرین و حاکمیت شد و آنچه که طی روزهای اخیر در بحرین شاهد آن بودیم و صحنه های کشته و زخمی شدن دهها تن در این کشور موجب تاسف و تاثر کشورهای منطقه و مسلمانان شد.
وی اضافه کرد: انتظار می رود در فضای کنونی بحرین که مردم با حضور گسترده در میادین و خیابان ها مطالبات خود را مطرح کرده اند شاهد توجه هر چه بیشتر به مطالبات مردم و تکمیل فرایند سیاسی در این کشور حاشیه خلیج فارس باشیم.
منبع:سایتwww.khabarsaaz.ir
[ 1389/12/4 ] [ 20:56 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
یده شدن درگیری ها به طرابلس و کشته شدن 84 نفر، اختلال در اینترنت و محکوم کردن کشتار مردم از سوی سازمان دیدبان حقوق بشر سازمان ملل از آخرین تحولات لیبی به شمار می رود.
لیبی روز گذشته در چهارمین روز متوالی شاهد تظاهرات بود. معترضین با سر دادن شعارهایی سقوط دولت لیبی و سرنگونی معمر القذافی رهبر این کشور را خواستار شدند. گفتنی است قذافی از سال 1969 تاکنون قدرت در لیبی را برعهده دارد.
درگیری مردم و نیروهای امنیتی لیبی که طی روزهای گذشته منحصر در شمال شرق این کشور بود به طرابلس پایتخت لیبی کشیده شده است.
بنا بر اعام منابع امنیتی، در پی اعتراضات مردمی و هرج و مرج در کشور حدود هزار زندانی در شهر "بن غازی" واقع در هزار کیلومتری شرق طرابلس توانستند از زندان فرار کنند که مسئولان 150 تن از آنان را بازداشت کردند.
جبهه ملی نجات لیبی از احزاب اپوزسیون این کشور اعلام کرد که 2 تن از معترضین در شهر القبه در شمال لیبی در درگیری های روز جمعه کشته شدند.
خبرگزاری آلمان نیز گزارش داد: سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی لیبی در درگیری های اخیر این کشور 84 تن از شهروندان این کشور را کشته اند.
در پی اعتراضات مردمی و هرج و مرج در کشور حدود هزار زندانی در شهر "بن غازی" واقع در هزار کیلومتری شرق طرابلس توانستند از زندان فرار کنند که مسئولان 150 تن از آنان را بازداشت کردند.
این سازمان که مقر آن در نیویورک است از دولت لیبی خواست که هر چه سریعتر حملات وحشیانه خود را علیه معترضین متوقف کند.
"جو استارک" معاون مدیر سازمان امور خاورمیانه و شمال آفریقا نیز در این رابطه اظهار داشت: نیروهای امنیتی لیبی شهروندان بی گناه را به این دلیل که تنها خواستار تحول سیاسی هستند قتل عام می کنند.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که مسئولان لیبی در تلاش برای جلوگیری از قیام مردمی این کشور و اطلاع رسانی شهروندان برای برپایی تجمعات اینترنت را قطع کرده اند.
شبکه خبری الجزیره در گزارشی با اشاره به تفاوتهای موجود در بافت اجتماعی-سیاسی لیبی با کشوری همچون مصر تاکید کرد: قذافی که 43 سال است بر این کشور حکمرانی تنها با تظاهرات مردم از قدرت کنار نخواهد رفت.
شبکه خبری الجزیره در گزارشی اعلام کرد: کشور لیبی از دیرباز بافتی قبیله ای و عشایری داشته است.
بر این اساس، تظاهرات اخیر مردمی علیه "معمر القذافی" رهبر 43 سال اخیر لیبی که تا کنون بیش از 24 کشته بر جای گذاشته است به عوامل دیگری هم برای موفقیت احتیاج دارد.
الجزیره تاکید کرد: با توجه به نقش تعیین کننده روسا و سران قبایل و عشایر در این کشور، همراهی آنان با مردم معترض علیه قذافی کلید اصلی به ثمر نشستن قیام اخیر است. البته بسیاری از این روسای قبایل روابط خوبی با قذافی داشته و از وی کمک های مالی خوبی نیز دریافت می کنند.
الجزیره در ادامه این گزارش به عدم پوشش رسانه ای تظاهرات علیه قذافی در لیبی اشاره کرده و تاکید کرد: قذافی با در نظر گرفتن تدابیر ویژه از حضور هر گونه خبرنگار خارجی و داخلی در جریان تظاهرات جلوگیری می کند. مسئله ای که باعث شد تصاویر و گزارشی رسمی از وقایع اخیر لیبی منتشر نشود.
البته در این میان وبلاگ نویسان و پایگاههای خبری مستقل در لیبی تصاویری از این اعتراضات را بر روی صفحات اینترنتی خود قرار داده اند که نشان دهنده موج شدید مخالفتها با حاکم بیش از 4 دهه اخیر این کشور است.
[ 1389/12/1 ] [ 15:26 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
زونا نوعی بیماری پوستی ویروسی است که عامل ایجاد آن همان ویروس مولد آبله مرغان به نام "واریسلا زوستر" است که مجددا در بدن فعال میشود؛ به عبارت دیگر ابتلا به بیماری آبله مرغان در هر مرحله از زندگی فرد ، زمینهساز ابتلا به زونا در بزرگسالی است، زیرا اغلب اوقات بعد از بهبودی بیماری آبله مرغان، ویروس این بیماری به حالت نهفته در بدن باقی میماند.
این بیماری اغلب در افراد مسن دیده می شود، ولی در افراد جوان هم بروز بیماری نامحتمل نیست.
یک فرد در طول عمر خود به احتمال 10 تا 20 درصد به زونا مبتلا میشود. افرادی که از وضعیت سیستم ایمنی خوبی برخوردار نیستند، با احتمال بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
علائم زونا کدامند؟
ویروس واریسلا در داخل گرههای عصبی خفته باقی میماند و بعدها به دلایلی مانند کاهش مقاومت بدن، بالا رفتن سن، استرس و ... دوباره تحریک میشود و از طریق مسیرهای عصبی حرکت کرده و به سطح پوست میآید و با ایجاد درد و تاولهای پوستی، بیماری زونا را ایجاد مینماید.
اغلب قبل از شروع علائم پوستی، در محل مبتلا درد ایجاد میشود. این درد میتواند همراه با سوزش و خارش و یا احساس گزگز شدن باشد. شایعترین محل ابتلا، تنه و در ناحیه پهلوهاست ولی سایر نقاط هم میتوانند درگیر شوند، از جمله صورت و اندامها.
پس از 2 تا 3 روز، تاولهای ریز و دردناک آبدار در سطح پوست نمایان میشوند. به دلیل آن که این ویروس در مسیر اعصاب پوستی حرکت میکند، معمولا تاولها هم در مسیر رشتههای عصبی یک ناحیه ی خاص از پوست به وجود میآیند که همراه با آن تب و لرز خفیف و نیز احساس کسالت و تهوع دیده می شود.
عوارض زونا چیست؟
از عوارض مهم زونا، دردهای پس از آن است، بدین معنی که یک تا سه ماه پس از ابتلا به زونا، درد به اشکال مختلف در محل ابتلا ایجاد می شود و برای مدت نسبتا طولانی باقی میماند. اغلب این موارد بهبود دارند و گذشت زمان شروع درد را تخفیف میدهد، ولی در برخی موارد این مدت بسیار طولانی است.
آیا زونا مسری است؟
در مقایسه با بیماری آبله مرغان، شانس انتقال ویروس در بیماری زونا کمتر است، اما انتقال ویروس از راه تماس مستقیم به خصوص در هفته اول بروز ضایعات امکانپذیر است و احتمال انتقال آن از طریق ذرات معلق آلوده در هوا کم است.
افرادی که قبلا به آبله مرغان مبتلا نشدهاند یا علیه آن واکسینه نشدهاند، مانند کودکان و خانمهای باردار باید از تماس با افراد مبتلا به زونا پرهیز کنند.
انتقال ویروس واریسلا زوستر سبب ایجاد بیماری آبلهمرغان میشود، ولی بیماری زونا ایجاد نمیکند. به همین دلیل است که گاهی گفته میشود زونا مسری نیست، زیرا برای ابتلا به آن باید ویروس نهفته در بدن مجددا فعال شود.
چه درمانهایی برای زونا مفید است؟
دردی که در محل ابتلا ایجاد میشود معمولا شدید است و برای کنترل آن مصرف مسکنهایی مانند استامینوفن میتواند مفید باشد.
داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر در صورتی که در شروع بیماری مصرف شوند سبب می گردند که بیماری خفیفتر بروز یابد.
مصرف داروها باید تحت نظر پزشک باشد.
از دستکاری ضایعات پوستی باید خوددارای کرد.
استحمام روزانه با صابون و شامپوهای ملایم کمک کننده خواهد بود.
[ 1389/12/1 ] [ 15:26 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
چند آدم شاخ شکسته را به خیابان کشاندید، جوانان را کشتید و مجروح کردید و هنوز نمی فهمید که مردم از شما متنفرند و شما را نفرین می کنند
خطیب جمعه تهران با تاکید بر اینکه فتنه گران در افکار عمومی معدوم شده اند و در جامعه سقوط کردهاند، گفت: قوه قضائیه باید برای جلوگیری از فتنه گری دوباره آنها ارتباطشان را با جامعه و بیرون قطع کند.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله احمد جنتی خطیب این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به رفتار فتنه گران در 25 بهمن و درخواست مردم برای محاکمه و اعدام این افراد تصریح کرد: اینها به خودی خود اعدام شده اند و علیرغم درخواست دوستان باید گفت که اینها نزد افکار عمومی و در جامعه سقوط کرده اند.
جنتی همچنین به قوه قضائیه پیشنهاد کرد درهای خانه های این افراد باید بسته شود، رفت و آمد آنها با عواملشان باید قطع شود، تلفن، اینترنت و وسایل ارتباطی اینها باید مسدود شود و در حقیقت در خانه خود زندانی شوند.
وی خطاب به دست اندرکاران داخلی فتنه گفت: در زمانی که کشور هر روز یک پیشرفت علمی جدید را به جهان عرضه می کند و ایران در حال ترسیم آینده ای بسیار خوبی برای ملت خود است و در حالیکه مردم در 22 بهمن ماه از قیام مردم مصر حمایت کردند چطور شد که یکباره به یاد حمایت از مصر افتادید؟ اف بر شما!
دبیر شورای نگهبان همچنین افزود: چند آدم شاخ شکسته را به خیابان کشاندید، جوانان را کشتید و مجروح کردید و هنوز نمی فهمید که مردم از شما متنفرند و شما را نفرین می کنند.
خطیب جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با راهپیمایی 22 بهمن هفته گذشته تصریح کرد: با هزار زبان از مردم برای راهپیمایی باشکوه جشن انقلاب تشکر می کنم در تاریخ سابقه نداشته و نخواهد داشت که مردمی پس از 32 سال از انقلاب خود و علیرغم تمام سختی هایی که متحمل شده اند باز هم از امام و نظام و دولت خود دست برندارند و این اتفاق جز در کشور اسلامی ما در جای دیگری قابل تحقق نیست.
جنتی با اشاره به اینکه در انقلاب های دیگر دنیا حمایت مردم از حکومت تنها در چند سال اول است و سالگرد انقلاب کشورها تنها توسط خود دولتها جشن گرفته می شود تاکید کرد: این حضور مردم ایران حضور ساده ای نیست و حاوی پیام و معنی های بسیاری برای دوست و دشمن است.
وی با طرح این سئوال که چطور برخی واقعیت های انقلاب ایران را نمی بینند و نمی شنوند؟، تصریح کرد: در این مملکت دهها میلیون انسان در خیابانها ریختند و شعار واحد چندین ساله خود را که مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و مرگ بر ضد ولایت فقیه بود تکرار کردند که این برای آمریکا و عقبه داخلی آن پیام مشخصی دارد که نه خود و نه مهره هایتان در میان مردم ایران جایگاهی نداشته و نخواهید داشت.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به حضور همه اقشار و اکثریت جوانان کشور از تیپ های مختلف اجتماعی در جشن سالگرد پیروزی انقلاب، چهره های بشاش و خندان مردم در این راهپیمایی را نشان دهنده شور و شعور و بصیرت آنها قلمداد کرد و افزود: مردم ما هوشیار و لحظه شناس هستند و مانند یک لشکر آماده هر وقت ببینند خطری انقلابشان را تهدید می کند بی درنگ به صحنه می آیند.
تظاهرات مردم علیه سران فتنه:
راهپیمایان تهرانی با شعارهایی که علیه سران فتنه سر میدهند، وارد میدان انقلاب شده و این میدان را مملو از جمعیت کردند.
به گزارش فارس، پس از اقامه نماز جمعه امروز تهران، نمازگزاران راهپیمایی بزرگی را علیه سران فتنه آغاز و به سمت میدان انقلاب حرکت کردند.
راهپیمایان با شعارهای "مرگ بر موسوی "، "مرگ بر خاتمی "، "مرگ بر کروبی "، "شعار ما یک کلام، محاکمه والسلام " ضمن اعلام انزجار از سران فتنه از قوه قضائیه میخواهند تا هرچه سریعتر سران فتنه محاکمه شوند.
راهپیمایان همچنان شعار "هاشمی هاشمی، بصیرت بصیرت " سر میدهند.
بازتاب نمازجمعه امروز در رسانههای خارجی
خبرگزاری فرانسه در واکنش به نماز جمعه امروز تهران نوشت که هزاران نمازگزار ایرانی امروز با حضور در نماز جمعه تهران خواستار اعدام سران فتنه در ایران شدند.
به گزارش فارس، خبرگزاری فرانسه در گزارشی در واکنش به نمازجمعه امروز تهران نوشت که هزاران تن از نمازگزاران
تهران امروز جمعه با حضور در نمازجمعه خواستار اعدام سران مخالف در ایران شدند.
این خبرگزاری ادامه داد: نمازگزاران قبل از شروع نماز جمعه شعار دادند: مرگ بر موسوی! مرگ بر کروبی! موسوی، کروبی اعدام باید گردند.
خبرگزاری فرانسه به خشم و نفرت نمازگزاران از سران فتنه اشاره کرد و نوشت که مردم در نظر دارند پس از نماز جمعه در خارج از دانشگاه تهران علیه فتنهگری سران فتنه تظاهرات برگزار کنند.
این خبرگزاری سپس به بخشی از سخنان آیتالله صادق لاریجانی اشاره کرد و به نقل از وی نوشت: خیانتی که توسط رهبران جنبش فتنه صورت گرفته است بر هیچکس پوشیده نیست.
گزارشهای داخلی حاکی از آن است که نمازگزارن تهرانی پیش از آغاز خطبههای نماز جمعه، با سر دادن شعارهایی از سران فتنه و اقدامات آنها در25 بهمنماه ابراز برائت کردند.
"حزبالله بیدار است، از آمریکا بیزار است "، " کروبی و موسوی، مزدور و قدرتطلب، مرگ بر این گروه آشوبطلب "، "موسوی و کروبی اعدام باید گردند "، "کروبی، موسوی و بیبیسی پیوندتان مبارک "، "فتنهگر بیحیا ننگت باد، ننگت باد "، "نوکر آمریکایی، شرمت باد، شرمت باد "، "درخواست ما از قوه قضایی، برخورد با مزدور آمریکایی "، از جمله شعارهایی بود که نمازگزاران پایتخت با سر دادن آنها از فتنهگران ابراز برائت کردند.
[ 1389/12/1 ] [ 15:26 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]