آخرين خبر

در کوتاه ترین زمان بروزترین باشید

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ آخرين خبر خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

در میان یهودیانی که در انگلستان زندگی می کردند نیز مخالفانی برای تشکیل دولت یهودی در فلسطین بودند که سران هیئت معاونان یهودیان انگلیس و انجمن آنگلو-یهود صدور اعلامیه بالفور را "مصیبتی بزرگ و حقیقی" برای جهانیان و بویژه ملت فلسطین توصیف کردند، چون یهودیان بیگانه را صاحب سرزمین دیگران (فلسطینی‌ ها) معرفی می‌کرد



واژه لابی اسرائیل در انگلیس (که به لابی صهیونیسم نیز معروف است) واژه‌ایست که برای شرح و توصیف ائتلاف نه چندان محکمی از گروه‌ ها یا افراد حامی رژیم صهیونیستی استفاده می ‌شود که سعی در تحت تاثیر قرار دادن سیاست خارجی انگلیس جهت حمایت از رژیم صهیونیستی و سیاست‌های آن دارد.

بسیاری از تصمیماتی که در پارلمان انگلیس گرفته می‌ شود، حاصل فعالیت و تاثیر گذاری لابی صهیونیستی در پارلمان و رای دهندگان یا گروه‌ های فشار خارجی فعال در این کشور مانند "شرکت‌ های خصوصی معروف به لابی‌ گرها " است.

این شرکت‌ ها که هم گروه‌های چند ملیتی سیاسی و هم سازمان‌های ملی، مسیحی، سکولار و یهودی‌- انگلیسی را دربر می گیرند، در سال‌های اخیر رشد و نفوذ فزاینده‌ ای در انگلیس داشته‌ اند.

البته این لابی در انگلیس در مقایسه با آمریکا بسیار کمتر رسمیت دارد، چون در آمریکا گروه‌ های لابی یا انجمن‌ ها ممکن است، شرکت‌ های رسمی تاسیس کنند و لابی گری در آمریکا با توجه به حمایت از اسرائیل بسیار گسترده تر از انگلیس است.

تاریخچه

آن چه به عنوان "صهیونیسم مسیحی" در انگلیس در اوایل قرن 19 میلادی مشهور شد و پای به عرصه گذاشت، از زمان راهی کردن یهودیان به سرزمین فلسطین وجود داشت و در این کشور فعالیت می کرد.

در سال 1839 "آنتونی اشلی-کوپر " کنت هفتم از "شافتزبری" و پارلمان انگلیس خواست، از تاسیس دولت یهودی در فلسطین حمایت کند.

در دهه 1840 میلادی "هنری جان تمپل " وایکانت سوم از "پالمرستون " به خاطر تشکیل یک "سازمان یهودی " هم پیمان با امپراطوری عثمانی حمایت کرد که در برابر مصر قرار گرفته بود.

"جفری ویتکرافت " روزنامه نگار انگلیسی بر این باور است که شاید "اولین کسی که لابی یهود را در انگلیس رسما تاسیس کرد، "تئودور هرتزل " باشد که کتاب خود به نام "دولت یهود " را در سال 1896 چاپ و منتشر و اولین کنگره صهیونیستم را در "بازل" سوئیس در سال 1987 برگزار و با وزرای کابینه انگلیس و دیگر مقامات اروپایی دیدار کرد.

در سال 1917 وایزمن و گروه کوچکی از صهیونیست‌ ها در اقدامی با ترغیب و تشویق حامیان لابی انگلیس دولت این کشور را ترغیب کرد تا "اعلامیه بالفور" را صادر کند که از تاسیس یک وطن یهودی در فلسطین برای یهودیان جهان حمایت میکرد

پس از آن بود که شاهد فعالیت این لابی در عرصه سیاسی انگلیس شدیم، "حاییم وایزمن " صهیونیست روس از "آرتور جیمز بالفور " خواست از ایده "فلسطین وطن یهود" حمایت کند و سپس نوبت به جنبش صهیونیسم انگلیس رسید تا روابطی را با دولت این کشور برقرار کند و سرانچام کمیته انگلیسی شهر منچستر نیز پای به عرصه گذاشت تا فعالیت خود را برای اسکان یهودیان در فلسطین آغاز و لابی‌ ویژه‌ای برای خود دایر کند.

البته در این میان گروه‌های مخالف لابی صهیونیستی نیز از پای ننشستند و با تشکیل گروه ها و تشکل هایی در صدد مقابله با فعالیت این لابی برآمدند، از جمله "هیئت معاونان یهودیان انگلیس" و "انجمن آنگلو-یهود" که از نفوذ زیادی برخوردار بودند و دژ مستحکم مبارزه با صهیونیسم در انگلیس به شمار می‌آمدند، بگونه ای که هیئتی را برای مقابله با تلاش‌های وایزمن و هم پیمانانش تشکیل داده بودند.

در سال 1917 وایزمن و گروه کوچکی از صهیونیست‌ ها در اقدامی با ترغیب و تشویق حامیان لابی انگلیس دولت این کشور را ترغیب کرد تا "اعلامیه بالفور" را صادر کند که از تاسیس یک وطن یهودی در فلسطین برای یهودیان جهان حمایت میکرد ( وایزمن بعدا اولین رئیس این رژیم شد).

سران هیئت معاونان یهودیان انگلیس و انجمن آنگلو-یهود صدور اعلامیه بالفور را "مصیبتی بزرگ و حقیقی" برای جهانیان و بویژه ملت فلسطین توصیف کردند، چون یهودیان بیگانه را صاحب سرزمین دیگران (فلسطینی‌ ها) معرفی می‌کرد.

اما در سال 1939 همه چیز یکباره دگرگون شد و محدود شدن مهاجرت یهودیان به فلسطین توسط دولت انگلیس موجب شد تا این کشور یکباره به دشمن اصلی صهیونیست‌ها تبدیل شود و سرانجام در سال 1942 صهیونیست‌ها روی به آمریکا آوردند تا با نفوذ در آن خواسته‌های خود را محقق نمایند.

فعالیت معاصر لابی صهیونیسم

اما این به معنای تعطیلی کار لابی یهود در انگلیس نبود،لابی "حامیان اسرائیل" وابسته به حزب محافظه‌کار، همان گونه که تحلیل‌گران سیاسی انگلیسی تشریح کرده‌اند، به لحاظ مالی و ارتباطات فراتر از گروه‌های لابی‌گر "وست‌ مینستر" بود که در جهت منافع رژیم اسرائیل فعالیت می‌کرد.

منابع مالی در اختیار لابی حامیان اسرائیل وابسته به حزب محافظه‌کار انگلیس شفاف نیست، چون این لابی به عنوان یک سازمان در انگلیس به ثبت نرسیده، به همین دلیل رسانه‌های انگلیسی در مورد تراکنش‌های مالی لابی دوستان محافظه‌کار اسرائیل گزارش‌هایی منتشر نمی‌کنند.

اما بر اساس گزارش دفتر ثبت سود نمایندگان پارلمان انگلیس، اعضای هیات امنای لابی حامیان اسرائیل وابسته به حزب محافظه‌کار و شرکت‌های وابسته به آن‌ها طی هشت سال گذشته بیش از 2 میلیون پوند به اعضای محافظه‌کار پارلمان انگلیس پرداخت کرده‌اند.‎

در این گزارش هم چنین آمده است که اعضای این لابی زمانی که "دیوید کامرون" برای نخستین بار در سال 2005 به عنوان رهبر حزب خود برگزیده شد، بیش از سی هزار پوند به اعضای ستاد انتخاباتی وی پرداخت کرد.

هم چنین در سال 2005 دیوید کامرون خود شخصا 15 هزار پوند از این لابی طرفدار اسرائیل دریافت و لابی دوستان اسرائیل 50 هزار پوند نیز به دفتر مرکزی حزب محافظه‌کار انگلیس پرداخت کرده است.

پس از جنگ 22 روزه غزه نیز وقتی یک تیم حقیقت‌یاب تعیین شد تا مسئولیت انجام تحقیق در مورد جنگ و شناسایی مجرمان و متهمان را بر عهده گیرد و چند هفته پیش از آن که سازمان ملل قرار بود، بر اساس گزارش گلدستون که در آن اسرائیل به نقض حقوق بشر متهم شده بود، قطعنامه صادر کند، لابی حامیان محافظه‌کار اسرائیل به سراغ دفتر وزیر خارجه انگلیس، "ویلیام هیگ" رفت و وی نیز پس از مشورت با دیوید کامرون به آنها گفت: "اگر در پیش‌نویس قطعنامه تجدید نظر نشود و در آن حماس را به عنوان آغازگر جنگ معرفی نکند، دولت انگلیس به قطع‌نامه رای منفی خواهد داد".

اندکی پیش از آن که تونی بلر در سال 1994 رهبری حزب کارگر انگلیس برگزیده شود، در برنامه‌ای شرکت کرد که توسط سفارت رژیم صهیونیستی ترتیب داده شده بود و در آن مراسم با "مایکل لوی"، خواننده میلیونر موسیقی پاپ آشنا شد که بعدها لوی به اعانه جمع کن تونی بلر تبدیل شد و توانست نزدیک به 15 میلیون پوند برای وی پول جمع کند

این در حالی است که برای نخستین بار در زمان نخست وزیری تونی بلر بود که لابی اسرائیلی توانست نفوذ واقعی خود را در دولت انگلیس اعمال کند.

جان مندلسون، رئیس سابق دوستان اسرائیل وابسته به حزب کارگر انگلیس، در آن زمان اظهار داشت: "در ترکیب جدید حزب کارگر انگلیس نفوذ صهیونیسم آشکارا بچشم می‌خورد. از این رو بلر ناخود آگاه باید در جلسات اعضای طرفدار رژیم صهیونیستی حزب کارگر شرکت کند".

و اندکی پیش از آن که تونی بلر در سال 1994 رهبری حزب کارگر انگلیس برگزیده شود، در برنامه‌ای شرکت کرد که توسط سفارت رژیم صهیونیستی ترتیب داده شده بود و در آن مراسم با "مایکل لوی"، خواننده میلیونر موسیقی پاپ آشنا شد که بعدها لوی به اعانه جمع کن تونی بلر تبدیل شد و توانست نزدیک به 15 میلیون پوند برای وی پول جمع کند.

و پس از آن که بلر در سال 1997 به مقام نخست وزیری انگلیس رسید، لوی را به عنوان فرستاده ویژه خود در خاورمیانه منصوب کرد، اما چون به لوی پولی پرداخت نشد و وی به طور مستقیم برای شخص نخست وزیر انگلیس کار می‌کرد، جزئیات مذاکرات او با اسرائیل و اعراب هنور به صورت محرمانه باقی مانده است.
منبع:سسایت تیبیانن


[ 1389/10/27 ] [ 21:22 ] [ zeyafat10 ]

[ (0) نظر]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ،
X