همزمان با نخستين روز از سال 1390، رهبر معظم انقلاب اسلامي ، در جمع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي ثامن الحجج علي بن موسي الرضا عليه السلام در شبستان امام خميني (ره) و ديگر صحن هاو رواق هاي رضوي در مشهد مقدس، در سخنان مهمي ضمن ارزيابي حركت كلي كشور در سال 89 بويژه در زمينه تحقق شعار همت مضاعف و كار مضاعف در عرصه هاي مختلف از جمله علم و فناوري، هدفمندسازي يارانه ها و برخورد هوشمندانه و قوي با تحريمهاي غرب، به تبيين شعار جهاد اقتصادي براي سال 1390 و شاخص و الزامات اين حركت عظيم اقتصادي پرداختند و در پايان نيز با بيان موضع جمهوري اسلامي در قبال حركتهاي مردمي اخير در منطقه، اقدامات مزورانه آمريكا و غرب را تشريح كردند.
بصيرت :همزمان با نخستين روز از سال 1390، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز، در جمع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي ثامن الحجج علي بن موسي الرضا عليه السلام در شبستان امام خميني (ره) و ديگر صحن هاو رواق هاي رضوي در مشهد مقدس، در سخنان مهمي ضمن ارزيابي حركت كلي كشور در سال 89 بويژه در زمينه تحقق شعار همت مضاعف و كار مضاعف در عرصه هاي مختلف از جمله علم و فناوري، هدفمندسازي يارانه ها و برخورد هوشمندانه و قوي با تحريمهاي غرب، به تبيين شعار جهاد اقتصادي براي سال 1390 و شاخص و الزامات اين حركت عظيم اقتصادي پرداختند و در پايان نيز با بيان موضع جمهوري اسلامي در قبال حركتهاي مردمي اخير در منطقه، اقدامات مزورانه آمريكا و غرب را تشريح كردند.
به گزارش سايت اطلاع رساني مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي در ابتداي سخنان خود ضمن تبريك مجدد عيد سعيد نوروز به ملت ايران و همه ملتهايي كه اين عيد را گرامي مي دارند، به ارزيابي حركت كلي كشور در سال 89، بويژه در زمينه تحقق شعار همت مضاعف، كار مضاعف پرداختند و خاطر نشان كردند: ملت و مسئولان در سال گذشته حقيقتاً، از خود يك همت والا و بلند نشان دادند و توانستند كار مضاعف انجام دهند كه البته نتايج آن در بلند مدت شناخته خواهد شد ولي درهمين ماههاي اخير و كوتاه مدت نيز آثار آن در بخشهاي مختلف مشهود است.
ايشان عرصه علم و فناوري را يكي از نمونه هاي بارز تحقق همت مضاعف و كار مضاعف برشمردند و افزودند: حركت علمي برجسته اي كه از چند سال پيش در كشور آغاز شده، اكنون شتاب بيشتري گرفته است و اين حركت فزاينده علمي نيز در جهت بدست آوردن دانش و فناوريهاي نو و برتر دنياست.
رهبر انقلاب اسلامي، بخشهاي زيست فناوري، هوا – فضا، نانوفناوري، سلولهاي بنيادي، توليد راديوداروهاي بسيار مهم، توليد داروهاي ضدسرطان، توليد موتورهاي توربين هاي بادي، توليد ابر رايانه ها و انرژي هاي نو را از جمله دانش هاي نو و برتر دنيا دانستند و تاكيد كردند ، دانشمندان جوان ايراني با حركتي شتابنده در حال پيشروي در اين عرصه ها هستند و بر اساس گزارش مراكز معتبر بين المللي شتاب حركت علمي ايران ، بيشتر از شتاب جهاني است .
حضرت آيت الله خامنه اي در بيان ويژگيهاي حركت پرشتاب علمي كشور ، افزودند : حضور دانشمندان جوان با متوسط سن 35 سال ، روحيه خودباوري و اعتماد به نفس بالا ، و شكل گيري زنجيره تجاري سازي توليد علم و توليد ثروت ملي از نكات برجسته اين حركت علمي است . ايشان در خصوص تجاري سازي توليد علم خاطر نشان كردند ، اگر زنجيره توليد دانش ، تبديل دانش به فناوري ، توليد محصول و در نهايت تجاري سازي علم تكميل شود ، مسير توليد علم به توليد ثروت ملي كشور و پاسخگويي به نيازهاي ملت منتهي خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامي هدفمند سازي يارانه ها را يكي ديگر از نمونه هاي تحقق همت مضاعف و كار مضاعف خواندندو افزودند : اجراي هدفمند سازي يارانه ها كه همه صاحبنظران اقتصادي بر آن متفق القول هستند ، يكي از آرزوهاي سالهاي متمادي بود كه به لطف خداوند در سال 89 آغاز شد و همكاري دولت و ملت هم در اجراي آن عالي بود .
حضرت آيت الله خامنه اي با تاكيد بر اينكه آثار اجراي هدفمندي يارانه ها در بلند مدت آشكار خواهد شد، خاطر نشان كردند : در همين مدت كوتاه نيز برخي نتايج اجراي هدفمند سازي يارانه ها مشهود است .
ايشان از جمله اهداف هدفمندسازي يارانه ها را ، توزيع عادلانه يارانه ها و گام بلند براي تحقق عدالت اجتماعي بر شمردند و افزودند : از ديگر اهداف اين موضوع ، مديريت مصرف انرژي و اصلاح واقعي الگوي مصرف و اصلاح ساختار اقتصادي كشور است .
رهبر انقلاب اسلامي افزايش صادرات غير نفتي و نزديك شدن به هدف مهم قطع وابستگي بودجه كشور به نفت را از ديگر نمونه هاي تحقق شعار همت مضاعف و كار مضاعف در سال 89 دانستند و خاطر نشان كردند ، نمونه ديگر ، برخورد هوشمندانه و مقتدرانه مردم و مسئولا ن با تحريم هاي غرب به سردمداري آمريكا بود كه خوشبختانه با تلاش زياد و كار متراكم مسئولان در بخشهاي مختلف ، دشمن خلع سلاح شد و اكنون خود غربيها اذعان دارند كه تحريم ها ديگر اثري ندارند .
حضرت آيت الله خامنه اي اقدامات انجام گرفته در زمينه اشتغال زائي ، ساخت مسكن شهري و روستايي ، احداث بزرگراهها و راه ها و ارتباطات الكترونيك را از ديگر نمونه هاي تحقق همت مضاعف و كار مضاعف در عرصه اقتصادي برشمردند و در جمع بندي حركت كشور در سال گذشته ، تاكيد كردند ، سال 89 به معناي واقعي كلمه ، سال همت مضاعف و كار مضاعف بود كه البته اين موضوع فقط به سال 89 اختصاص ندارد و امسال و سالهاي بعد نيز بايد اين موضوع ادامه يابد تا ملت ايران به جايگاه شايسته خود برسد .
بخش دوم سخنان رهبر انقلاب اسلامي به تبيين نامگذاري امسال يعني سال جهاد اقتصادي اختصاص داشت .
حضرت آيت الله خامنه اي در اين بخش از سخنان خود ابتدا دليل انتخاب نام « جهاد اقتصادي »براي سال 90 را بيان كردند و افزودند : اگر چه در كشور كارهاي اساسي و ضروري بايد انجام شود اما صاحبنظران معتقدند يكي از مسائل داراي فوريت و اهميت بيشتر دراين برهه از زمان ، مسائل اقتصادي و حركت جهاد گونه در اين عرصه است زير اگر نظام اسلامي توانايي خود را در حل مشكلات اقتصادي به دنيا و همه ملتها نشان دهد ، اين موضوع در پيشرفت كشور و عزت ملت ايران تاثير بسيار زيادي خواهد داشت .
ايشان شاخص اصلي در حركت اقتصادي را رشد اقتصادي پيش بيني شده در برنامه پنجم توسعه دانستند وافزودند : در برنامه پنجم ، حداقل رشد اقتصادي ، 8 درصد پيش بيني شده است كه بهره وري نقش زيادي در تحقق اين رشد خواهد داشت .
رهبر انقلاب اسلامي با تاكيد براينكه مسئولان بايد اهميت ارتقاي سهم بهره وري در رشد اقتصادي كشور را براي مردم تبيين كنند ، خاطر نشان كردند : از جمله اقدامات ديگري كه بايد در عرصه اقتصادي كشور انجام شود عبارتند از :كاهش نرخ بيكاري و افزايش اشتغال ، افزايش سرمايه گذاري بخش خصوصي و توانمند سازي بخش خصوصي با ايجاد تعاوني ها ، آماده سازي زير ساخت هاي حقوقي و قانوني ، حمايت از شكوفايي كار ، ايجاد زمينه هاي لازم براي صرفه جويي در مواد اساسي بويژه آب مصرفي در بخش كشاورزي و مشاركت مستقيم مردم در اقتصاد .
حضرت آيت الله خامنه اي با تاكيد بر لزوم دادن اطلاعات به مردم در زمينه اقتصادي و توانمند سازي آنان براي مشاركت مستقيم در اقتصاد افزودند : رسانه ها و بويژه راديو و تلويزيون نقش مهمي دراين زمينه دارند وبايد مردم را در خصوص موضوعات و اطلاعات اقتصادي آگاه كنند ، ضمن آنكه دولت هم بايد بر خورد فعالتري داشته باشد .
ايشان در ادامه به بيان الزامات حركت عظيم اقتصادي در سال 1390 پرداختند و تاكيد كردند : انجام جهاد اقتصادي نيازمند روحيه جهادي ، استحكام معنويت و تدين در جامعه بويژه در ميان جوانان ، پرهيز از مسائل حاشيه اي و حاشيه سازيها در كشور ، و حفظ اتحاد و انسجام ملي در ميان مردم ، مردم و مسئولان و در ميان مسئولان است .
رهبر انقلاب اسلامي با تذكر و هشدار جدي به مسئولان سه قوه در خصوص طرح گله ها از يكديگر در سطح افكار عمومي ، خاطر نشان كردند گله مندي ميان مسئولان از ابتداي انقلاب اسلامي وجود داشته و طبيعت كار هم همين است اما اين گله ها را نبايد ميان مردم كشاند و آنها را ناراحت و مايوس كرد بلكه مسئولان بايد گله ها را ميان خود شان حل كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي يك تذكر ديگر هم در خصوص نحوه برخورد با نامگذاري هاي هر سال داشتند و افزودند : در برخي مواقع نامگذاريها و شعارهاي سال بصورت انبوه و باهزينه زياد در تهران و شهرهاي ديگر برروي تابلوها و در خيابانها نصب مي شوند درحاليكه اين كار بي فايده و داراي اشكال و خلاف هدف اصلي از نامگذاري هر سال است .ايشان تاكيد كردند : هدف ازنامگذاري براي هر سال انجام اقدامات عملي است ، و نه نصب آن شعار و يا عكس هاي مربوط به آن بر روي تابلوها .
غافل نشدن از عرصه هاي غير اقتصادي در سال 1390 ، بويژه عرصه علم و فناوري سومين و آخرين تذكر رهبر انقلاب اسلامي در اين بخش بود .
حضرت آيت الله خامنه اي سپس وارد بخش سوم سخنان خود يعني تحليل حوادث اخير منطقه و حركتهاي مردمي در تونس ، مصر ، بحرين ، يمن و ليبي شدند .
ايشان اين حركتها را بسيار مهم و نشان دهنده يك تحول بنيادي در منطقه عربي ـ اسلامي و بيداري امت اسلامي دانستند و افزودند : دو عنصر مهم اين حركتها ، حضور مردم در صحنه ، و جهت گيري ديني آن است .
رهبر انقلاب اسلامي علت اصلي حركتهاي اخير در منطقه را جريحه دار شدن غرور و عزت انساني مردم منطقه بدليل عملكرد نادرست حاكمان ظالم آنان دانستند و خاطر نشان كردند، بعنوان مثال عملكرد حسني مبارك در مصر و انجام جنايت آميز ترين كارها به نيابت از رژيم صهيونيستي بويژه در موضوع غزه و همچنين عملكرد قذافي در ليبي و تحويل امكانات هسته اي اين كشور به آمريكا در مقابل تهديدهاي توخالي و وعده هاي ناچيز غرب ، از جمله اقداماتي بودند كه غرور مردم را جريحه دار كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي در همين خصوص افزودند : تهديدها و فشارهاي غرب به سردمداري آمريكا در مورد ايران هم وجود داشت و همچنان نيز ادامه دارد اما مسئولان جمهوري اسلامي در مقابل اين تهديدها نه تنها عقب نشيني نكردند بلكه امكانات هسته اي خود را هر سال بيشتر كردند .
ايشان به تشريح عملكرد و موضع گيري آمريكاييها در قبال حوادث منطقه پرداختند و افزودند : آمريكا ئيها ابتدا درمقابل اين حوادث متحير و بي تحليل بودند و برهمين اساس ، مواضع متناقضي اتخاذ كردند .
رهبر انقلاب اسلامي تاكيد كردند : حمايت از ديكتاتورها ، رويه ثابت آمريكاييها است و از حسني مبارك هم تا آخرين لحظه دفاع كردند اما هنگامي كه متوجه شدند ادامه حضور مبارك امكان پذير نيست او را همچون دستمالي بدور انداختندكه اين موضوع بايد درس عبرتي براي سردمداران وابسته به آمريكا باشد .
حضرت آيت الله خامنه اي سقوط ديكتاتور مصر را ضربه بزرگي به سياستهاي خاور ميانه اي آمريكا دانستند و افزودند : آمريكا هنگامي كه از حفظ بن علي و حسني مبارك مايوس شد ، تلاش موذيانه و خباثت آلود و البته سطحي را آغاز كرد تا بتواند شاكله نظام هاي ديكتاتوري آنها را در تونس و مصر حفظ كند اما با ادامه قيام مردم اين ترفند شكست خورد.
ايشان خاطرنشان كردند آمريكا ييها بعد از شكست دراين ترفند دو ترفند فرصت طلبي و شبيه سازي را در دستور كار خود قرار دادند كه فرصت طلبي و مصادره انقلابها نيز با شكست مواجه شد .
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تلاش آمريكا براي شبيه سازي حوادث منطقه درايرانِ مردم سالاري ديني و ايرانِ ملت افزودند : آنها تلاش كردند تا با استفاده از عوامل فرومايه و گرفتار هواهاي نفساني ، كاريكاتور مضحكي درايران بوجود آورند كه ملت ايران به دهان آنها زد و اين ترفند هم شكست خورد .
حضرت آيت الله خامنه اي عملكرد آمريكا در قبال حركتهاي مردمي در منطقه و ادعاي دفاع از ملتها را منافقانه خواندند و با اشاره به سخنان اخير ريس جمهور آمريكا در خصوص حمايت از ملت ايران خاطر نشان كردند ، ما نمي دانيم كه آيا رئيس جمهور كنوني آمريكا مي فهمد كه چه مي گويد يا اينكه غافل و گيج است . او مي گويد مردم در ميدان آزاد ي تهران همان مردم مصر در ميدان التحرير هستند در حاليكه مردم هر سال در 22 بهمن در ميدان آزادي تهران جمع مي شوند و شعار اصلي آنها هم ( مرگ بر آمريكا) است .
ايشان تاكيد كردند ادعاهاي آمريكاييها مبني بر حمايت از ملتها همواره دروغ است و آنها نه تنها به ملتهاي منطقه رحم نمي كنند بلكه در قبال ملت خود هم ترحمي ندارند زيرا رئيس جمهور فعلي آمريكا در بحراني ترين شرايط اقتصادي اين كشور هزارها ميليارد دلار از پول مردم آمريكا را به كيسه كمپانيهاي اسلحه سازي و نفتي مي ريزد.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه تحليل حركتهاي مردمي اخيرمنطقه به قضاياي ليبي اشاره كردند و افزودند : جمهوري اسلامي ايران در قضاياي ليبي ، هم رفتار دولت اين كشور در كشتارمردم را محكوم مي كند و هم حملات آمريكا و غرب را صددرصد محكوم مي داند.
حضرت آيت الله خامنه اي ادعاي آمريكا و غرب مبني بر اقدام نظامي براي حمايت از مردم ليبي را كاملاً غير قابل قبول خواندند و تاكيد كردند: اگر آنها واقعاً طرفدار مردم ليبي هستند ، چرايكماه نظاره گر كشتار مردم بودند و كاري انجام نداند.
ايشان خاطر نشان كردند ، آمريكا و غرب فقط بدنبال نفت ليبي و ايجاد جاي پا دراين كشور است تا بتواند دولتهاي آينده تونس و مصر را زير نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامي عملكرد سازمان ملل متحد در قضاياي ليبي را نيز ننگي براي اين سازمان بين المللي خواندند و افزودند : سازمان ملل متحد بجاي آنكه در خدمت ملتها باشد ، به آلت دست آمريكا و غرب تبديل شده است.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه با اشاره به قضاياي اخير بحرين تاكيد كردند:ماهيت قيام ملت بحرين هيچ تفاوتي با قيام مردم در مصر ، تونس ، ليبي و يمن ندارد زيرا مردم بحرين هم خواستار حق راي در انتخاباتي آزاد هستند كه توقع زيادي نيست .
ايشان طرح موضوع شيعه و سني در قضاياي بحرين از جانب آمريكا و غرب را بهانه اي براي دخالت در مسائل منطقه دانستند و افزودند : آمريكاييها تلاش دارند تا با طرح موضوع شيعه و سني در بحرين ، مانع از كمكها و حمايتهاي مردمي ازقيام مردم بحرين شوند .
رهبر انقلاب اسلامي با اظهار تاسف از گرفتار شدن برخي افراد دراين دام آمريكاييها تاكيد كردند ، طرح موضوع شيعه و سني در قضاياي بحرين بزرگترين خدمت به آمريكا و دشمنان امت اسلامي است .
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به حمايت جمهوري اسلامي ايران از ملت فلسطين بويژه در جنگ 22 روزه غزه خاطرنشان كردند : جمهوري اسلامي ايران در حالي ازملت فلسطين و همچنين حركتهاي اخير منطقه در تونس ، مصر، ليبي و يمن حمايت كرده كه آنان شيعه نيستند زيرا در اين قضايا بحث شيعه و سني مطرح نيست بنابراين نبايد در قبال قضاياي بحرين به بهانه شيعه بودن مردم سكوت كرد .
ايشان با اشاره به دخالت حكومت سعودي در قضاياي بحرين افزودند : اوج وقاحت آمريكاييها واذناب آنها در منطقه ، آنجايي است كه حضور تانكهاي سعودي در بحرين را دخالت نمي خوانند اما اعتراض مراجع تقليد ، علما و خيرخواهان به كشتار مردم بحرين را دخالت ايران مي نامند.
رهبر انقلاب اسلامي دخالت نظامي دولت سعودي در بحرين را اشتباه خواندند و تاكيد كردند ، اين اقدام موجب منفور شدن حكومت سعودي در منطقه خواهد شد و قطعاً خسارات سنگيني براي عربستان در پي خواهد داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي در جمع بندي تحولات اخير منطقه خاطر نشان كردند : حركت جديدي كه در منطقه آغاز شده است ، حركت امت اسلامي و با سمت و سوي اهداف اسلامي است و اين حركت طبق وعده الهي قطعاً به پيروزي خواهدرسيد و سلسله شكست هاي آمريكا در منطقه ادامه پيدا خواهد كرد.
ايشان تاكيد كردند : موضع نظام جمهوري اسلامي در قضاياي منطقه را دفاع از ملتها و حقوق ملتها و مخالفت با ديكاتورها و مستكبران است .
رهبر انقلاب اسلامي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود ، عيد نوروز را فرصت مغتنمي براي اجراي دستورات و احكام اسلام دانستند و افزودند : مردم ايران در طول سالهاي متمادي بويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي از عيد نوروز براي معنويت ، معرفت و نزديكي به خدا استفاده كرده اند كه نمونه بارز آن دعا و توسل جمع زيادي از مردم به هنگام تحويل سال در بارگاه ها و زيارتگاه ها و مراكز ديني است .
حضرت آيت الله خامنه اي تاكيد كردند: ملت ايران همواره از اين سنت و آيين براي دين و معنويت و اخلاق اسلامي بهره برداري كرده است .
در ابتداي اين ديدار آيت الله واعظ طبسي نمايند ه ولي فقيه در خراسان و توليت آستان قدس رضوي ضمن تبريك سال نو ، به رهبر انقلاب اسلامي خير مقدم گفت .
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 17:14 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار جمعي از فرماندهان و مسئولان نظامي و انتظامي مبارك بودن و بركت داشتن گذر ايام، سال و حركت ملتها را در كار و تلاش پرنشاط و خستگي ناپذير، نوآوري و خلاقيت و نگاه بلندمدت در كنار توكل بر خداوند دانستند و تأكيد كردند: حركت مباركي كه امروز در منطقه آغاز شده است بخشي از ثمرات ايستادگي، عزم راسخ و شجاعت ملت ايران و به ميدان آوردن توان، اراده و نشاط خود به ميدان است و در آينده تحولات بيشتري در منطقه در راه خواهد بود.
بصيرت :حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار جمعي از فرماندهان و مسئولان نظامي و انتظامي مبارك بودن و بركت داشتن گذر ايام، سال و حركت ملتها را در كار و تلاش پرنشاط و خستگي ناپذير، نوآوري و خلاقيت و نگاه بلندمدت در كنار توكل بر خداوند دانستند و تأكيد كردند: حركت مباركي كه امروز در منطقه آغاز شده است بخشي از ثمرات ايستادگي، عزم راسخ و شجاعت ملت ايران و به ميدان آوردن توان، اراده و نشاط خود به ميدان است و در آينده تحولات بيشتري در منطقه در راه خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ويژگي بهار و نوروز كه همراه با روئيدن و باليدن است افزودند: انسانها نيز مي توانند خود را هماهنگ با عالم طبيعت كنند و از اين فرصت براي روئيدن و باليدن و تلاش و نوآوري و ابتكار استفاده كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي حركت در مسير اهداف الهي و اعتقاد به كمك خداوند را زمينه ساز روئيدن و باليدن دانستند و خاطرنشان كردند: اميد به خداوند و ايمان الهي، مأيوس نشدن در برابر مشكلات و نگاه بلندمدت و تاريخي راز پيشرفت است كه بايد اين روحيه را بيش از پيش تقويت كرد.
ايشان پيروزي انقلاب اسلامي ايران و ايستادگي ملت ايران در برابر مشكلات و فشارها را نمونه اي از حركت همراه با روئيدن و باليدن برشمردند و افزودند: تقريباً همه تحليل گران دنيا اذعان دارند كه حركت كنوني در منطقه خاورميانه و شمال افريقا ناشي از قيام ملت ايران است.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تأثيرات پيروزي انقلاب اسلامي ايران در تغيير معادلات منطقه اي و بين المللي از جمله قضيه فلسطين و همچنين شكسته شدن ابهت استكبار، تأكيد كردند: حركت كنوني منطقه نتيجه انباشت تدريجي انگيزه ها، فكرها و تصميم ها است كه اكنون بروز كرده است و اين موضوع نيز ناشي از ايستادگي و ثبات قدم ملت ايران ونشانه هاي خوب پيشرفت در ايران اسلامي است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: انقلاب اسلامي ايران همانند شجره طيبه اي است كه ميوه هاي ايستادگي 32 ساله آن به صورت عزت ملت، سربلندي سياسي نظام اسلامي، پيشرفتها و نوآوريها در عرصه هاي مختلف علمي و اقتصادي، و كوتاه نيامدن در مقابل قدرتهاي زورگو، تداوم پيدا كرده و اكنون به الگويي براي ملتهاي منطقه تبديل شده است.
ايشان، قضيه هسته اي را يك نمونه از ايستادگي ملت ايران برشمردند و خاطرنشان كردند: در قضيه هسته اي قدرتهاي استكباري تمام توان سياسي، تبليغاتي و اقتصادي خود را به كار گرفتند و تلاش كردند با جنجال آفريني، فشار و تحريم زمينه ساز صرفنظر كردن جمهوري اسلامي ايران از اين موضوع شوند اما اكنون بعد از گذشت 8 سال ايران اسلامي بر همه تلاشها و فشارهاي استكبار فائق آمده و ضمن پيشرفت چشمگير در قضيه هسته اي، نشان داده كه در جنگ اراده ها، قويتر از قدرتهاي بزرگ دنيا است.
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: جمهوري اسلامي ايران در يك نبرد 32 ساله با قدرتهاي استكباري، نه تنها تسليم نظم ظالمانه جهاني آنها نشده بلكه پيشروي هم كرده و طرف مقابل و در رأس آن امريكا اكنون نسبت به سالهاي گذشته دچار ضعف و شكست نيز شده است.
فرماندهي معظم كل قوا در بخش ديگري از سخنان خود، نيروهاي مسلح را به تقويت روحيه نشاط، كار و تلاش پيگير و آرايش صحيح امكانات توصيه كردند و افزودند: در نيروهاي مسلح حركت رو به جلو خوبي آغاز شده است كه اين حركت بايد با شتاب و تحرك و نشاط بيشتري ادامه پيدا كند.
ايشان همچنين با تأكيد بر لزوم هم افزايي بيش از پيش، ارتقاي آموزشها، سازماندهي ها، آمادگي رزمي و تجهيزات دفاعي در نيروهاي مسلح خاطرنشان كردند: نيروهاي مسلح در نظام جمهوري اسلامي، حصن و حصار مردم هستند كه اين حصن همواره بايد مستحكم باشد.
در اين ديدار سرلشكر بسيجي دكتر فيروزآبادي رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح در گزارشي از تلاشها و اقدامات نيروهاي مسلح در سال گذشته، گفت: ابلاغ طرح جامع نيروها و سازمانها، ارتقاي توان دفاعي و آمادگي رزمي در بخشهاي مختلف از جمله هوا – فضا و دريا، و پيشرفت طرح تحول سپاه از جمله اقدامات انجام گرفته است.
وي تمركز بر راهكارهاي ابتكاري و خلاقانه، ارتقاي سطح دانش نيروي انساني، ارتقاي سطح فناوري و اطلاعات، تحول در صنايع دفاعي براساس طرح حكمت و تقويت برنامه هاي سازمان بسيج مستضعفين تا پايان برنامه پنجم را از برنامه هاي اصلي نيروهاي مسلح در سال 90 برشمرد.
در پايان اين ديدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت رهبر انقلاب اسلامي اقامه شد.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 17:14 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
بصيرت :به گزارش شبكه خبر،با افزايش نا آرامي هاي در ليبي ، دولت آمريكا به بهانه كمك به انقلابيون ليبي ، درحال زمينه سازي براي حضور نظامي در اين كشور است .
خبرگزاري رويترز اعلام كرد:درپي افزايش بحران در ليبي آمريكا ناوهاي جنگي و جنگندههاي خود را به ليبي نزديك كرده است.
سرهنگ "ديويد لاپان " سخنگوي پنتاگون گفت : ارتش آمريكا ناوهاي خود را به ليبي نزديكتر كرده است تا در صورت نياز استفاده شود.
وي همچنين گفت: پنتاگون هواپيماهاي جنگنده خود را در منطقهاي نزديكتر به ليبي مستقر كرده است.
پنتاگون ديروز نيز اعلام كرد ،ارتش آمريكا در حال استفرار مجدد نيروي دريايي و هوايي خود در اطراف ليبي است.
بر اساس گزارشهاي رسيده نيروي، دريايي آمريكا در منطقه عملياتي ناوگان ششم خود هشت ناو جنگي مستقر كرده است.
ناوگان ششم نيروي دريايي آمريكا آبهاي مديترانه و بخشهايي از اقيانوس اطلس را در بر ميگيرد.
مقامات آمريكايي همچنين اعلام كردهاند واشنگتن در حال رايزني با همپيمانان خود براي وضع يك منطقه پرواز ممنوعه براي ليبي است.
"سوزان رايس " نماينده دائم آمريكا در سازمان ملل هم پس از ملاقات بارك اوباما رئيس جمهور اين كشور با بانكي مون دبير كل سازمان ملل ،گفت آمريكا در حال گفتوگو با شركاي ناتو و ديگر همپيمانان خود درباره گزينههاي نظامي در برخورد با معمر قذافي است.
"سوزان رايس " نماينده دائم آمريكا در سازمان ملل گفت قذافي از واقعيت جدا شده و مردم خود را ميكشد و شايسته رهبري ليبي نيست.
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا كه براي شركت در نشست شوراي حقوق بشر به ژنو سوئيس سفر كرده است از تبعيد قذافي به عنوان يكي از گزينههاي احتمالي برخورد با وي ياد كرد.
درهمين حال ، برخي ديپلماتهاي ليبيايي از تلاش آمريكا، انگليس و فرانسه براي تأسيس پايگاههاي نظامي در شرق ليبي خبر دادند.
به گزارش شبكه تلويزيوني "پرس تيوي "، ، انگليس، فرانسه و آمريكا صدها مشاور نظامي را در ليبي مستقر كردهاند تا پايگاههاي نظامي را در منطقه شرقي و نفتخيز اين كشور ايجاد كنند.
براساس اين گزارش ، نيروهاي نظامي آمريكايي در حال تأسيس پايگاههايي در شهرهاي بنغازي و طبرق، شهري ساحلي در صد و چهل كيلومتري مرز ليبي با مصر، هستند.
نيروهاي ويژه انگليس و آمريكا در تاريخ 23 و 24 فوريه (4 و 5 اسفندماه) در شهرهاي نفتخيز ليبي در شرق اين كشور مستقر شدهاند.
اين درحالي است مخالفان قذافي هم كنترل مناطق شرقي ليبي را به دست گرفته اند
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 17:14 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
يكي از فرماندهان حاضر در درگيري روز جمعه ارتش عراق با منافقين گفت: اصليترين هدف منافقين از ايجاد و گسترش درگيري صبح جمعه پاكسازي و مرگ نيروهاي ناراضي در اين فرقه بود.
بصيرت: يكي از فرماندهان حاضر در درگيري روز جمعه ارتش عراق با منافقين گفت: اصليترين هدف منافقين از ايجاد و گسترش درگيري صبح جمعه پاكسازي و مرگ نيروهاي ناراضي در اين فرقه بود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني هابيليان (خانواده شهداي ترور كشور) يكي از فرماندهان حاضر در درگيري روز جمعه ارتش عراق با منافقين كه به دلايل امنيتي نخواست نامش فاش شود، گفت: از مدتي قبل به سران اين فرقه تروريستي اعلام كرديم قصد داريم در گورستان پادگان اشرف برج ديدهباني ايجاد كنيم. اما در روز جمعه و درست در زماني كه وارد پادگان اشرف شديم، متوجه شديم منافقين آرايش جنگي به خود گرفتهاند.
وي افزود: اگرچه همه ميدانيم پادگان اشرف جزيي از خاك عراق است اما در روز جمعه ما تنها با هدف پشتيباني از تيم سازنده برج ديدهباني وارد اين پادگان شديم اما در مقابل منافقين كه با تعدادي از نيروهاي خود مقابل ما آرايش جنگي گرفته بودند، اقدام به حمله و مجروح كردن تعدادي از نيروهاي ارتش عراق كردند.
اين فرمانده ارتش عراق ادامه داد: منافقين حتي براي ايجاد درگيري و بهره برداري از آشوب ايجاد شده، در تقسيم بندي نيروهاي خود افرادي را كه قرار بود در خط اول درگيري باشند و آغاز كننده و تداوم دهنده آشوب باشند، با يك رنگ كلاه نظامي و افرادي را كه قرار بود وظيفه امداد رساني در ميدان درگيري را بهعهده داشته باشند، نيز با رنگ كلاه متمايز به ميدان فرستادند و اين نشان ميدهد كه آنها از قبل براي ايجاد درگيري برنامهريزي كرده بودند.
وي در خصوص به كارگيري نيروهاي ناراضي اين فرقه در درگيري مذكور گفت: منافقين در درگيري سال گذشته هم با هدف پاكسازي و كشته شدن نيروهاي ناراضي آنها را مجبور به درگيري با سربازان عراقي ميكردند و در برخورد اخير نيز آرايش اول خط درگيري منافقين را نيروهاي ناراضي تشكيل ميدادند كه به اجبار در اين خط قرار گرفته بودند تا كشته شوند.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:56 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
بصيرت: «عربستان كشورهاي عربي كوچك منطقه را بهطور غيرعلني جزو خاك خود ميداند. خاندان حاكم در عربستان و بحرين با يكديگر روابط بسيار نزديكي دارند و سرنوشت آنها به هم وابسته است. سرنگوني رژيم بحرين باعث تشويق مردم به سرنگوني حكومتهاي مشابه خواهد شد و اين امر باعث ميشود تا برخي از آنها با وجود داشتن اختلافات در گذشته، در دوره بحران به يكديگر كمك كنند.» اينها سخنان «حمزه حسن» فعال سياسي سعودي است.
به دنبال گسترش بيداري اسلامي تا سواحل خليج فارس و بحرين، حكام سعودي به فكر چاره افتادند و با اعزام نيرو به منامه در قالب توافقنامه دفاع مشترك شوراي همكاري خليج فارس موسوم به «سپر جزيره» سعي در خفه كردن اعتراضات كردند. خاندان آلسعود كه اكنون نيروهاي خود را عازم كشور بحرين كرده است تا عملاً با اشغال اين كشور، اعتراضات مسالمتآميز مردم اين كشور را با خشونت سركوب كند و پادشاه آلخليفه را در بحرين ابقا كند، به نظر نميرسد كه از سرنوشت اشغالگري اربابانش چندان درس گرفته باشد. عربستان سعودي كه اين روزها با بهانه قرار دادن «سپر جزيره» و تقاضاي حكام وابسته بحرين نيروهاي خود را به اين كشور اعزام كرده است، بهتر بود قبل از مبادرت به اين انتحار ناخوشايند، نگاهي به سرنوشت اشغالگري امريكا در عراق و افغانستان ميانداخت. امريكاييها كه اكنون در منجلاب افغانستان فرو رفتهاند و هنوز در گرداب عراق دست و پا ميزنند، طبعاً ميتوانند تجربيات خود را در اختيار متحد وهابي خود قرار دهند تا دستكم، آزموده را نيازمايد. آنان كه اين روزها در خيابانهاي منامه و ميدان لؤلؤ مشغول تظاهرات هستند، ملت بحرين و صاحبان اصلي اين سرزمين هستند و جز حقوق مشروع خود، مطالبه ديگري ندارند. ملتي كه از ميزباني ناوگان پنجم امريكا و وابستگي سرانش به دشمنان قسمخورده امت اسلامي خسته شده و از انواع تبعيضها و مشكلات اجتماعي رنج ميبرد، حق دارد كه بر خاندان وابسته سلطنتي بشورد، در مقابل سفارت امريكا در منامه تجمع اعتراضي برگزار كند و خواستار حقوق از دست رفته خود شود. از همه مضحكتر، طرح موضوع سپر جزيره براي توجيه اين تجاوز نظامي آشكار است. سپر جزيره به معناي دفاع هريك از كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس از ديگر اعضاي اين شورا در هنگام تجاوز خارجي است. آلسعود در حالي از اين توافق براي توجيه تجاوز نظامي خود استفاده ميكند كه بحرين با معضلي به نام تجاوز خارجي مواجه نيست بلكه آنچه در اين كشور ميگذرد يك موضوع داخلي است كه عربستان سعودي يا هيچ كشور ديگري حق دخالت در آن را ندارد.
منيع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:56 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
بصيرت :ميزگرد يك رسانه آمريكايي با حضور 3 تن از عناصر همسو با منافقين حاكي از آن است كه اين گروهك در وضعيت بن بست واقع شده و نه حق ماندن در عراق را دارد و نه به سادگي مي تواند به كشورهاي ديگر عزيمت كند.
به گزارش كيهان، اميرحسين گنج بخش در گفت وگو با راديو فردا اظهار داشت: واقعيت اين است كه دولتي در عراق است كه براساس همكاري هاي اين سازمان و صدام حسين با فشار ايران يا چند دليل ديگر نمي خواهد سازمان در اين كشور حضور داشته باشد.
وي همچنين گفت: متاسفانه سازمان يك سري شرط بندي هاي سياسي كرده كه روي اين شرط بندي ها موفق نشده و الان دارد هزينه هاي يك سري اشتباهات تاريخي اش را مي دهد. همكاري با صدام حسين براي مردم ايران زياد مورد علاقه نبود. اين را هم مي دانيد كه در عمليات مرواريد دوستان سازمان در مقابل كردها و شيعه ها ايستادند. نگراني و تلاش امثال من اين است كه بتوانيم فشار روي نيروهاي آمريكايي و اروپايي بگذاريم و اينها را به يك جايي منتقل كنند تا از بين نروند اگر من خودم بخواهم اگر زوري داشته باشم استفاده كنم مي گويم بايد جنبه انساني را تقويت كرد و موضوع تروريسم و اينها مسئله نيست(!) عبدالكريم لاهيجي(بغدادي) كه ساليان طولاني با سازمان منافقين همكاري داشته در اين ميزگرد گفت: تصميم صدام براي اينكه اين سازمان را آن هم در زمان جنگ ايران و عراق در خاك عراق بپذيرد و مسلح كند، يك تصميم سياسي بوده است. از سوي ديگر مي دانيم دولت عراق كساني هستند كه به عنوان مخالف صدام، مورد حمايت جمهوري اسلامي بودند و آنها هم از اين انتقال سازمان به عراق راضي نيستند.
وي اضافه كرد: كشورهاي اروپايي و آمريكا و كانادا هم به اينها ويزا نمي دهند چند سال پيش كه عده اي از اينها از سازمان جدا شدند، سالها طول كشيد كه پناهندگي بگيرند. بايد ببينيم با توجه به موازنه قدرتي كه الان در دنيا وجود دارد آيا ايجاب مي كند كه يك دولتي يكجا چند هزار نفر از اينها را به عنوان پناهنده بپذيرد. در شرايط فعلي كشورهاي اروپايي حتي حاضر نيستند تعدادي از اينها را به طور موقت بپذيرند.
كريم قصيم عضو شوراي مقاومت منافقين نيز در اين گفت وگو اظهار داشت: مسئله آسان نيست. يك موقع هست كه يك نفر مي خواهد جابجا شود يا اينكه يك گروهي به صورت متلاشي شده جابه جا شود، اسلحه اش را تحويل بدهد و امكاناتش را بدهد. هيچ بختي براي پذيرش اينها وجود ندارد. سفير عراق در سازمان ملل مي گويد عراق از كشورهاي اروپايي خواسته بود ساكنان پادگان اشرف را بپذيرند اما تاكنون اين كشورها پاسخ مثبتي نداده اند.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:55 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
بصيرت: آيا تفاوت مبنايي وجود دارد كه انقلاب در مصر و تونس به نقطه «تغيير» رسيد ولي در ليبي، يمن و بحرين هنوز نرسيده است؟ آيا «سركوب»، روند انقلاب را تحت تاثير جدي قرار داده است؟ آيا غرب بعد از تجربه تونس و مصر، راه سوار شدن بر اوضاع و مهار آن را پيدا كرده است؟ آيا «جغرافيا» در تونس، مصر، ليبي، يمن و بحرين عامل اصلي در اين «تفاوت ها» است؟ آيا انقلاب-ولو فعلا- در همين نقطه متوقف شده است؟ چه چشم اندازي فراروي تحولات كنوني قرار دارد، مثبت است يا منفي؟
اين سؤالات مهمترين سؤالاتي است كه در تحليل تحولات منطقه فرا روي ما قرار دارند و سبب تحليل هاي متفاوت پيرامون وضعيت جاري شده و طبعا پاسخ به آنها مي تواند از بسياري ابهامات «راز زدايي» كند.
بعضي براي تحليل اين تفاوت ها به سراغ جغرافياي اين انقلابها رفته اند و خواسته اند بگويند تاكتيك ها و آثار ناشي از تفاوت هاي آن به نتايج متفاوت منجر شده است. براساس اين نگرش مردم تونس و مصر- بطور نسبي- به پيروزي رسيدند چون انقلابيون از يك سو نقطه ثقل تمركز اعتراضات خود را «پايتخت» قرار دادند و از سوي ديگر در پايتخت نقطه اي اساسي- خيابان مركزي بورقيبه در تونس و ميدان مركزي التحرير در مصر- را در اختيار گرفتند و اين طبيعي بود كه سقوط خيابان بورقيبه به مثابه سقوط رژيم بن علي و سقوط ميدان التحرير به مثابه سقوط رژيم مبارك باشد در حاليكه انقلابيون در ليبي به جاي تمركز روي پايتخت تظاهرات خود را متوجه شهرهاي ديگركردند و اگرچه توانستند بخش اعظم ليبي را آزاد نمايند ولي چون «طرابلس» در اختيار قذافي بود، رژيم توانست بماند و انقلابيون را عقب بزند كما اينكه در مورد يمن هم انقلابيون در روزهاي آغازين از شهرهاي پيراموني پايتخت شروع كردند و يك هفته بعد دامنه انقلاب را به پايتخت كشاندند ولي در اين فاصله علي عبدالله صالح خود را آماده مواجهه با اين شرايط كرده بود. اگر اين تحليل را بپذيريم بايد بگوييم رژيم هاي ديكتاتوري فقط در شرايط «غافلگيري» سقوط مي كنند و حال آنكه سرنگوني رژيم پهلوي بطلان چنين تحليلي را آشكار مي كند. انقلاب ايران ابتدا از شهرهاي پيراموني نظير قم، تبريز، جهرم، يزد و... شروع شد و ماهها طول كشيد تا دامنه آن به پايتخت برسد و در پايتخت هم ميدان خاصي كانون حضور و تجمع مردم نبود. البته ما با اين پاسخ نمي خواهيم بگوييم تاكتيك ها و نقاط خاص هيچ تاثيري در روند پيروزي يا شكست يك قيام يا انقلاب ندارند بلكه سخن در تاثير بلامعارض آن است.
بعضي هم گفته اند «سركوب» جواب داده و به عامل اصلي ضعيف شدن شعله انقلاب ها در كشورهاي ليبي، يمن و بحرين تبديل شده است. براساس اين نگرش، مردم در تونس و مصر توانستند رژيم هاي حاكم را به زودي به «تمكين» وادار نمايند چون رژيم هاي بن علي و مبارك در مورد استفاده گسترده از قدرت نظامي ترديد داشتند. در تونس ارتش و دستگاه امنيتي بعد از چند روز مقاومت از صحنه تحولات كنار رفتند و در مصر نيز ارتش از ابتدا معتقد بود اهرم نظامي كار را بدتر مي كند اين در حالي است كه رژيم هاي قذافي و عبدالله صالح از ابتدا درباره استفاده از اهرم نظامي مصمم بودند و از آن استفاده كردند. در بحرين نيز اگرچه تا دو هفته پس از آغاز قيام ترديدهايي درباره بكارگيري نيروي نظامي وجود داشت ولي به زودي «آل خليفه» مماشات و ترديد را كنار گذاشته و به شديدترين وجه از اهرم نظامي استفاده كردند. براساس اين نگرش انقلاب هاي مردمي در اين منطقه و مناطق مشابه، زماني به پيروزي مي رسند كه از اهرم نظامي عليه آنان استفاده نشود و يا استفاده از آن با محدوديت هاي زياد مواجه باشد. اگر اين نظريه را بپذيريم بايد بگوييم براي مدتها وقوع تحولات مهمي از قبيل آنچه در 3-2 ماه اخير اتفاق افتاد، متوقف شده است. اين نظريه درست نيست چرا كه اولا هنوز زود است كه بگوييم استفاده از «مشت آهنين» مردم ليبي، يمن و بحرين را به خانه مي كشاند و ثانيا عليرغم استفاده گسترده از اهرم نظامي هنوز مردم اين سه كشور در صحنه حضور دارند و هر روز زمزمه تغيير حكومت در اين كشورها به گوش مي رسد. البته در عين حال نمي توان كتمان كرد كه مردم- بخصوص در ليبي و بحرين- در مواجهه با مشت آهنين دچار مشكلات و محدوديت هاي زيادي شده اند و از آزادي عمل آنها كاسته شده است. همه مي دانيم كه نيروهاي مدني در «اعتراضات مسالمت آميز» ظرفيت بيشتري براي مقابله با نظام حاكم دارند.
بعضي هم گفته اند غرب بعد از تحولات تونس و يمن، راه كنترل امواج انقلاب هاي مردمي را پيدا كرده است و لذا اگرچه غرب در مواجهه با انقلاب تونس و مصر، دچار سردرگمي و انفعال گرديد ولي توانست راه سلطه بر انقلاب هاي سه كشور ديگر را پيدا كند. براساس اين نگرش انقلاب در ليبي، يمن و بحرين پيش نمي رود چون غرب در مقابل آن ايستاده است و در نتيجه تا زماني كه غرب نخواهد رژيم ديگري در اين منطقه فرو نمي پاشد! البته ممكن است غرب خود به قذافي و عبدالله صالح بگويد كه كشورشان را ترك كنند و پس از آن به دسته اي از مخالفان اجازه دهند جايگزين اين رژيم ها بشوند. استناد اين نظريه عمدتا به تحركات ديپلماتيك و نظامي غرب در ليبي است. اين در حالي است كه غرب در ليبي و يمن اگرچه رژيم هاي كشورهاي فوق را در كنار خود دارند ولي در ظرف اجتماعي و مردمي اين كشورها از توانايي هاي خاصي برخوردار نيستند. آمريكايي ها سال هاست كه ارتباط فعالي با بدنه اجتماعي ليبي و يمن نداشته اند هر چند ترديدي در اين نيست كه در اين سال ها دستگاه هاي جاسوسي و اطلاعاتي غرب قطعاً عناصري از نخبگان را به خود متصل كرده اند ولي از آنجا كه جنس غرب و عواملشان با جنس مردم و انقلاب آنان تفاوت دارد، نمي توان پذيرفت كه غرب توانسته جريان فعالي را به نفع خود وارد صحنه كرده و از طريق آنان اميد پيروزي را از توده ها ستانده و مردم را به خانه هايشان برگردانده است. برخورد سخت غرب با پديده ليبي و برخورد سخت آل سعود و آل خليفه با مردم بحرين نشان مي دهد كه غرب در حوزه قدرت نرم، كشورهاي ياد شده را دور از دسترس خود ارزيابي مي نمايد. در اين ميان گفتني است كه متأسفانه بعضي هم با اين «گمانه» كه اين انقلاب ها از اساس به وجود آمدند تا تداوم حيات رژيم صهيونيستي را ممكن گردانند - چرا كه اسرائيل همواره ثبات خود را در بي ثبات كردن ديگران ديده است- نسبت به آينده اين انقلاب ها خوشبين نيستند ولي براي اثبات نظر خود حتي يك سند يا دليل قابل قبول هم ارائه نمي كنند!
بعضي هم معتقدند به هر ترتيب و به هر دليل انقلاب هاي اخير با مانع جدي مواجه گرديده و جز «خاموشي» سرنوشتي ندارند بنابراين منافع ملي كشور و نظام اقتضا مي كند كه ظرفيت سياسي و ديپلماتيك خود را براي «عادي سازي» شرايط وارد ميدان نمائيم. البته اگر به سابقه مراجعه كنيم اينها نه در دوره حضرت امام و نه در دوره كنوني هيچگاه خيزش هاي اسلامي را با ترازوي منافع ملي منطبق و همخوان نديده و از آن حمايت نكرده اند و پاره اي هم بدون آنكه جرأت علني كردن موضع خود را داشته باشند، حفظ رژيم هاي آمريكايي و كار با اين رژيم ها را «مطلوب» ارزيابي مي كنند. اينها البته قادر نيستند از دهها سال پيگيري اين سياست به «دستاورد»ي اشاره كنند و يا حتي نمي توانند ثابت كنند كه سكوت ما در مقابل عملكرد ضد مردمي رژيم هاي وابسته، از دامنه خشم آمريكا و رژيم هايي مثل آل سعود عليه ايران كاسته است. كينه عميق آنان نسبت به انقلاب اسلامي، امام و... حتي در دوره رياست صاحب نظريه «گفت وگوي تمدن ها» بر ايران موج مي زد.
درمورد روند تحولات در حوزه عربي- اسلامي گفتني هاي ديگري هم وجود دارد:
1- ترديدي در اين نيست كه كشورها با يكديگر تفاوت هايي داشته و تاكتيك هاي متفاوت هم در پيدايي و روند يك پديده اثر خاص خود را دارند ولي نبايد ترديد كرد كه انقلاب ها - كه عده اي از اذعان به آن اجتناب مي نمايند- حتي در تونس و مصر به سرانجام نرسيده و تازه آغاز شده اند. در مصر رفتن رژيم حسني مبارك، طليعه انقلابي است كه روي خواهد داد و به احتمال زياد مدت زماني لازم است تا انقلاب مصر و تونس به پيروزي برسد. اين انقلاب ها در اين فاصله زماني بالغ خواهند شد و اين كشورها را به كشورهاي ديگري با هويت اسلامي تبديل مي كند. اين مسئله در مورد بحرين و يمن هم صدق مي كند. مردم بحرين در اين مرحله توانستند همگاني بودن خواست خود مبني بر تغيير رژيم آل خليفه را به اثبات رسانده و عدم مشروعيت آن راثبت كنند. رژيم آل سعود و دنباله آن در بحرين با مشت آهنين وارد شدند و مانعي بر سر راه پيروزي به وجود آوردند اما مگر مردم بحرين قادر نيستند به مشت آهنين مجهز شوند؟ مگر شيعيان در لبنان و يمن بعد از مواجهه با مشت آهنين دشمن خود به آن مجهز نشده و معادله را به ضرر دشمن جنايتكار تغيير ندادند؟ پس چه جاي آن است كه خيال كنيم قيام بحرين و... به پايان راه رسيده است.
2- غرب تلاش زيادي براي شناختن اين انقلابات، علل پيدايي آنها و يافتن راهي براي سيطره بر آنها انجام مي دهد. نگاهي به حجم عظيم سفرهاي ديپلمات هاي غربي به منطقه و محور بودن تحولات اين منطقه در سرمقاله ها و گزارش هاي اصلي روزنامه هاي معتبر آمريكا و اروپا به خوبي از تمركز غرب بر روي اين تحولات خبر مي دهند ولي دليل روشني براي اينكه ثابت كند حجم عظيم اين تلاش ها در نهايت بر «اراده مردم براي تغيير» غلبه مي كند وجود ندارد كما اينكه با استناد به تجربه تلاش غرب براي حفظ رژيم پهلوي در ايران، رژيم نميري در سودان و... اين تلاش ها قاعدتاً قرين موفقيت نخواهند بود. كما اينكه وعده الهي مبني بر غلبه مستضعفين بر مستكبرين هم اين را نشان مي دهد و مي دانيم كه «ولن يخلف الله وعده» (حج آيه 22) اگر در ليبي، انقلابيون با مشكل مواجه هستند از اين روست كه از ابتدا دست به اسلحه برده و مبارزه سياسي را به مبارزه اي نظامي تبديل كردند و مواجهه نظامي -در كوتاه مدت- به نفع قذافي تمام شد و حضور نظامي ناتو را نيز در پي داشت و اين در حالي بود كه ورود ناتو اوضاع را نظامي تر كرد و همه مي دانند كه وقتي نظامي گري حرف اول را بزند رژيم قذافي در مقايسه با انقلابيون از امكانات بيشتري برخوردار خواهد بود.
3- تحولات بحرين وضعيت معكوس ليبي را به نمايش گذاشت در اينجا مبارزه مردم مسالمت آميز بود، قاعده حضور در ميدان اصلي پايتخت هم رعايت شد ولي رژيم به اهرم نظامي متوسل شد در حالي كه اين اهرم فقدان مشروعيت آل خليفه را مضاعف كرد و راه را بر انواعي از اقدامات ضد حكومتي به روي مردم بحرين گشود. در نهايت ممكن است رفتن آل خليفه چند ماه ديگر به درازا بكشد ولي ترديدي نيست كه مردم طي هفته هاي آينده رفتن قذافي و صالح را مشاهده خواهند كرد و اين تازه طليعه صبح است.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:52 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
شيخ عبدالله بن زياد آل نهيان، وزير خارجه امارات كه چند روز پيش رياست نشست وزراي خارجه شوراي همكاري خليج فارس را برعهده داشت، پس از برگزاري اين نشست به روزنامه كويتي القبس گفت: «من به برادران ايراني توصيه مي كنم كه اساسنامه شوراي همكاري خليج (فارس) را پيش از آنكه در امور داخلي هر يك از دولت هاي عضو دخالت كنند، به دقت بخوانند.» و در ادامه افزود: «شوراي همكاري يك تشكيلات ادغام شده است كه امنيت هر يك امنيت بقيه تلقي مي شود. شوراي همكاري در مواجهه با تهاجم عراق به كويت متحد بود و در مقابل هر تهديد ديگري عليه مردمش بايد متحد باقي بماند. موضع شوراي همكاري در قبال وقايع بحرين بسيار روشن است و بايد يك درس تلقي شود.» در پي اين اظهارات سست و شتاب زده شيخ عبدالله، افراد و گروه هايي هم كه بدون شناخت و تفكر به هر مسئله اي عليه ايران متوسل مي شوند تا مگر طرفي ببندند و شاخه اي از اين درخت تنومند را بشكنند به زعم خود براي تهاجم به ايران درخصوص حمايت از حقوق انساني مردم بحرين به بهانه لازم و در ظاهر موجه دست پيدا كردند و همنوا با مقامات برخي از كشورهاي عربي در توجيه اشغال بحرين و سركوب شديد و وحشيانه مردم مظلوم و بي دفاع اين كشور توسط نيروهاي متجاوز عربستاني و اماراتي در كنار نيروهاي نظامي امنيتي بحرين به اساسنامه شوراي همكاري خليج فارس استناد كردند. در اين باره بايد به چند موضوع اشاره كرد:
1- توافق امنيتي شوراي همكاري خليج فارس مربوط به تهديد امنيتي ناشي از تهاجم خارجي است، در حالي كه در بحران موجود مردم بحرين به عنوان شهروندان اين كشور با حكومت خود اختلاف دارند، حقوق خود را تضييع شده مي بينند و محقانه خواستار تحولات اساسي در حكومت و نحوه اداره آن و رفع محروميت ها و تبعيضات هستند، حال آنكه در وضعيت حاضر به شديدترين وجهي از تمام حقوقشان محروم و مورد ظلم و جنايت هستند.
2- در زماني كه اميران كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس اساسنامه را نوشته و امضا كردند به نمايندگي از مردم شان در جلسه شركت و اساسنامه را پذيرفتند، پر واضح است كه مردم اين اجازه را به رئيس كشورشان نداده بودند كه برود پيمان و اساسنامه اي را تأييد و امضا كند كه به موجب آن از اين اختيار برخوردار شود كه براي سركوب آنها از نيروهاي نظامي و امنيتي اجانب استفاده شود. آيا در بين سران كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس كسي پيدا مي شود كه جرأت كند و بگويد در اين اساسنامه مشاركت در سركوب و قلع و قمع شهروندان كشورهاي عضو پيش بيني شده و در زمان امضاي اساسنامه، سران اين كشورها به آن اذعان داشتند؟
3- در حالي كه شيخ سلمان بن حمد، امير بحرين خودش به عنوان حاكم اين كشور حق جنايت و كشتن مردم بحرين را ندارد چگونه قابل قبول است كه براي قتل و كشتار مردمش از اجانب (نيروهاي نظامي امنيتي عربستان و امارات) كمك بگيرد و آنها به وحشيانه ترين شكل همراه نيروهاي نظامي و امنيتي اين كشور مردم بي پناه بحرين را به خاك و خون بكشانند؟
4- هيچ اساسنامه اي در هيچ كجاي دنيا نمي تواند در بردارنده مجوز جرم و جنايت عليه مردم يك كشور باشد، بر فرض كه چنين امر ضد بشري و جنايتكارانه در اساسنامه وجود داشته باشد- كه ندارد- در اين صورت چنين اساسنامه اي مشروعيت ندارد و با توسل به آن نمي توان جنايت عليه يك ملت را توجيه كرد و با انگ زدن به مدافعان حقيقي حقوق انسان ها آنها را متهم به دخالت در امور داخلي ديگران كرد. نيروهاي عربستان و امارات متجاوز و سران اين دو كشور به همراه امير بحرين مجرم و جنايتكارند.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:48 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
علي آزاد با تاكيد بر اينكه ، نگاه همه مديران اشتغالزايي است ، تصريح كرد: سطح توقعات و انتظارات مردم در دولت مهرورز افزايش يافته كه اين خود نشان از توانمندي مديران اين دولت مردمي و عدالت محور است.
علي آزاد با تاكيد بر اينكه ، نگاه همه مديران اشتغالزايي است ، تصريح كرد: سطح توقعات و انتظارات مردم در دولت مهرورز افزايش يافته كه اين خود نشان از توانمندي مديران اين دولت مردمي و عدالت محور است.
بصيرت : استاندار سيستان و بلوچستان در آستانه سفر سوم هيئت دولت به اين استان، اجراي عظيم ترين و زيربناترين پروژه هاي همچون راه آهن ، گازرساني ، سد سازي ،جاده هاي ترانزيتي ، بنادر تجاري و صيادي ، برق رساني ،آبرساني ، بهداشت و درمان ، حذف مدارس كپري ، بازارچه هاي مشترك مرزي ، شهركهاي صنعتي و ... را از جمله مصوبات دورهاي اول و دوم دولت در سيستان وبلوچستان عنوان كرد و اهم برنامه هاي دولت در دور سوم را تشريح كرد.
اجرايي شدن بيش از 90 درصد مصوبات دولت در دور اول و دوم
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، علي آزاد در مورد ميزان پيشرفت در اجراي مصوبات دو دور سفر استاني دولت به اين استان گفت: در دور اول و دوم سفر دولت كارهاي زيرساختي اساسي در جهت دسترسي به استانهاي همجوار و كشور و هم در جهت تعامل با كشورهاي همجوار انجام شد و الحمدالله در سفر اول چيزي حدود 98 درصد طرحهاي و مصوباتي كه دولت تصويب كرده بود، اجرايي شده يعني بخشي از اين مصوبات به نتيجه رسيده و بهرهبرداري شده اند و بخشهايي هم كه مثلاً مثل اسلكه هاكه كار زمانبر است و در حال اجراست و در سفر دوم نيز چيزي حدود 88 درصد پروژهها اجرايي شده است كه از شاخصترين آنها مي توان به گارزساني به مناطق مختلف استان اشاره كرد كه در برخي از مناطق استان مورد بهرهبرداري قرار گرفته و مردم دارند استفاده ميكنند.
مهندس آزاد در ادامه اظهار داشت: از ديگر مصوبات مهم دولت در سفرهاي قبلي مي توان به پروژه شاخص ايجاد راه آهن بم به زاهدان اشاره كرد كه زاهدان را به راه آهن سراسري كشور وصل ميكند و همچنين پاكستان را به راه آهن سراسري وصل ميكند يعني در حقيقت كشورهاي همجوار ما را به تركيه و اروپا وصل ميكند و از اين طرف هم به هند و چين و ... كه اين راه آهن ميتواند نقش محوري را در توسعه استان داشته باشد.
وي گفت: تامين برق استان ، ايجاد راه ميلك به چابهار و تسريع در ايجاد راه ميلك به چابهار از ديگر مصوبات مهم دولت در استان بوده است كه اجرايي شده است.
5 سد آماده بهره برداري
وي در خصوص اجرا طرح هاي زيربنايي در استان گفت: در بحث ايجاد سدهاي مختلف هم به جهت آب كشاورزي و هم به جهت تامين آب شهرها و روستاها در دو تا سفر 30 سد براي اجرا و مطالعه در نظر گرفته شده كه الان 5 سد آماده بهرهبرداري است و 2 سد هم قبلاً بهره برداري شده كه در مجموع 7 سد ساخته شده است و ما بقي مطالعاتشان تمام شده و بخشي از آن هم در حال اجرا است مثلاً مثل سد كهير ، سد كارواندر و سدهاي اينجوري، كارهاي اجرايي شروع شده و اميدواريم در اين سفر اعتبار لازم براي اتمام اين طرح ها اختصاص يابد.
وي در زمينه تامين آب آشاميدني شهرها و روستاهاي استان اظهار داشت: از مهمترين مصوبات دولت در دو سفر قبلي تامين آب شهر زاهدان بود كه تا تصفيه خانه شهر زاهدان چند ماه پيش به بهرهبرداري رسيد و الان دارد ازش استفاده مي شود و تصفيه خانه فاضلاب شهر زاهدان نيز آماده است كه در همين سفر به بهرهبرداري ميرسد و افتتاح ميشود .
رفع مشكل مدارس كپري و ارتقاي آموزش عالي در استان
استاندار سيستان و بلوچستان در زمينه رفع مشكل مدارس كپري در استان گفت: در استان ما مدارسي كپري داريم كه اينها فضاي مناسبي براي تحصيل نبودند دولت تصويب كرد كه اينها حذف شوند و بجايش ساختمان ساخته شود كه با برنامه ريزي مناسب صددرصد مشكل كپري ها حل شده و در حال حاضر حل مشكل مدارس خشت و گلي شروع شده است در واقع ما دو نوع مدارس داشتيم خشت و گلي و كپري، كپري ها وضعيت بسيار بدتري داشتند اونها حذف شدند و خشت و گلي ها شروع شدهاند، 800 كلاس از اينها هم شروع شده داريم تخريب كرديم و مجدد داريم بازسازي ميكنيم در واقع با حمايت دولت مدارس شبانه روزي ايجاد شده است كه ايجاد مدارس شبانه روزي براي كساني كه دسترسي به تحصيل ندارند و مشكل دارند و يا از مدارس دور هستند تعداد 10واحد مدرسه شبانه روزي بوده كه تعداديش در حال ساخته و تعداديش به بهره برداري رسيده است
وي اهم برنامه هاي دولت در دو سفر قبلي به سيستان و بلوچستان را گسترش دانشگاههاي استان و گسترش فضاهاي آموزش عالي در اين استان عنوان كرد و گفت: با گسترش فضاهاي آموزشي در استان، در حال حاضر تعداد دانشجويان به 83 هزار رسيده است كه در اين زمينه با ارتقاي برخي واحدهاي آموزشي اين امر محقق شده است و با تبديل بعضي دانشكدهها به دانشگاه دولت در صدد ارتقاي سطح آموزش عالي در استان است .
9/99 درصد جمعيت روستايي و عشايري سيستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات بيمه درماني
وي در خصوص اجراي مصوبات دولت در زمينه بهداشت و درمان در استان گفت: گسترش تختهاي بيمارستاني از اهم مصوبات دولت بوده است كه با اجراي اين مصوبات در هر شهرستان ما حداقل يك بيمارستان داريم و در شهرستانهاي كوچك هم تعدادي از اينها مثل چابهار، ايرانشهر، سرباز و زابل به بهره برداري رسيده و تعدادي ديگر هم انشالله به بهره برداري مي رسند و در اين راستا نيز ايجاد خانههاي بهداشت و تكميل شبكه بهداشت در استان در اولويت بوده و بسياري از اين طرح ها در حال بهره برداري است.
آزاد همچنين به خدمات بيمه درماني در استان اشاره كرد و گفت : امروز 9/99 درصد جمعيت روستايي و عشايري سيستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات بيمه درماني هستند و اين در حالي است كه تمامي شهرهاي بزرگ و متوسط استان داراي بيمارستان بورده و در شهرهاي كوچك نيز عمليات احداث بيمارستان ادامه دارد.
تلاش براي حذف واژه محروميت از استان
وي با تاكيد بر حذف واژه محروميت از استان تاكيد كرد: ما زير ساخت هاي مورد نياز توسعه استان در بخشهاي مختلف را فراهم كرديم در واقع دسترسي استان به استانهاي همجوار ، ايجاد شغل از طريق ترانزيت ، ساخت راه آهن ،گسترش اسكلههاي مثل اسكله بندر چابهار افزايش ميزان ظرفيت اينها از 5/2 ميليون تن به 6 ميليون تن ،تامين آب كشاورزي و صنعت و ساخت سدها براي تامين آب ، تامين انرژي مثل سوخت منابع و مخازن ذخيره در استان مجموعه كارهايي است كه براي ايجاد زير ساخت لازم براي توسعه و پيشرفت استان انجام شده است و ما بايد به سمت ايجاد استفاده از اين زير ساختها به جهت هم توليد بيشتر و هم اشتغال بيشتر برويم كه انشالله زمينه لازم براي سرمايه گذاري در استان فراهم شده است و به نظرم در اين سفر سوم با اين پروژه هايي كه توسط آقاي رئيس جمهور اجرا خواهد شد محروميت را از استان بتوانيم حذف كنيم.
اجراي چند پروژه بزرگ صنعتي و اشتغالزايي در سال 90
استاندار سيستان و بلوچستان در زمينه ايجاد اشتغال گفت : در سالجاري شاهد اجراي چند پروژه بزرگ صنعتي ، توليدي و اشتغالزايي خواهيم بود.
علي محمد آزاد گفت : سيستان وبلوچستان به همت مديران دستگاه هاي اجرايي ، به لحاظ اشتغالزايي جزو پنج استان برتر كشور است بطوريكه با تلاش و همت جمعي در سال گذشته 42 هزار شغل پايدار در سطح استان ايجاد شد و قرار است امسال نيز 58 هزار فرصت شغلي جديد در سيستان و بلوچستان فراهم شود.
وي با تاكيد بر اينكه ، نگاه همه مديران اشتغالزايي است ، تصريح كرد : سطح توقعات و انتظارات مردم در دولت مهرورز افزايش يافته كه اين خود نشان از توانمندي مديران اين دولت مردمي و عدالت محور است .
سيستان و بلوچستان جزو استانهاي در حال توسعه
استاندار با اشاره به اينكه ، امروز به همت و تلاش جهادي دولت مهرورز تمامي زيرساختهاي توسعه سيستان و بلوچستان اعم از زميني ، هوايي ، دريايي ، ريلي ، انرژي ( گاز ، برق ، آب ) به خوبي فراهم شده اعلام كرد : اين استان به ظاهر محروم ، اما زرخيز ، اكنون به جمع استانهاي در حال توسعه پوسته است.
2 هزار واحد مسكوني آماده بهره برداري
استاندار همچنين اعلام كرد : در بخش مسكن مهر نيز جزو استانهاي پيش تاز كشور هستيم ، بطوريكه در سال گذشته علاوه بر تحويل 4 هزارو 500 واحد مسكوني به متقاضيان واجد الشرايط ، عمليات احداث 2 هزار واحد مسكوني ديگر نيز به اتمام رسيده و آماده بهره برداري است .
مزيت هاي نسبي استان سيستان و بلوچستان
استاندار با برشمردن ظرفيت و توانمنديهاي استان از جمله موقيعت جغرافيايي ويژه و مناسب به لحاظ همجواري با كشورهاي افغانستان و پاكستان و برخورداري از يك هزارو 400 كيلومتر مرز خاكي و ساحلي ، دسترسي به آبهاي آزاد بين المللي و امكان ارتباط با كشورهاي شرق آسيا ، شبه قاره هند و بازارهاي آفريقايي ، شرايط ممتاز استان براي تصدي نقش در بازرگاني ملي و ترانزيت خارجي ميان اروپا و آسياي مركزي و اقليم مناسب كشت محصولات سودآور صادراتي ( خرما ، مركبات ، موز ،انبه ) اراضي مستعد در شمال و جنوب استان و ايجاد صنايع تبديلي وابسته به محصولات كشاورزي را بستر مناسبي براي تحقق " جهاد اقتصادي " دانست .
آزاد همچنين وجود منابع دريايي ،آبزيان ، اراضي و اقليم مناسب در سواحل جنوبي براي توسعه فعاليتهاي شيلاتي و صيد و صيادي و پرورش ميگو و صادرات آن ، وجود معادن متنوع و غني معدني ، برخورداري از 45 دانشگاه و مراكز آموزش عالي با 83 هزار دانشجو ، وجود تاسيسات زير بنايي مهم از جمله شبكه هاي وسيع حمل ونقل جاده اي ، ريل ، هوايي و دريايي ، وجود اسكله هاي مهم كشتيراني و ترانزيت كالا در چابهار ، بازارچه هاي مشترك مرزي و 20 شهرك صنعتي ، قابليت ها و ظرفيت هاي جديد از جمله پتانسيل نيروي كار جوان و تحصيلكرده و نيز شبكه هاي گاز رساني و برق رساني ، شرايط مطلوبي را براي اقتصاد پويا و اشتغال زايي در سيستان و بلوچستان نويد مي دهد.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:48 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]
جزئيات سند راهبرد ملي توسعه صادرات غيرنفتي با 9 هدف بنيادين، قوتها، ضعفها، چالشها و فرصتها، سه چالش جديد و 23 راهبرد با ابلاغ به 8 وزارتخانه، بانك مركزي و معاونت برنامهريزي منتشر شد
خبرگزاري فارس: جزئيات سند راهبرد ملي توسعه صادرات غيرنفتي با 9 هدف بنيادين، قوتها، ضعفها، چالشها و فرصتها، سه چالش جديد و 23 راهبرد با ابلاغ به 8 وزارتخانه، بانك مركزي و معاونت برنامهريزي منتشر شد.به گزارش خبرگزاري فارس، وزيران عضو كارگروه صادرات كشور به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و با رعايت تصويبنامه شماره 286906/ت46197هـ مورخ 14/12/1389 تصويب نمودند: سند راهبرد ملي توسعه صادرات غيرنفتي كشور به شرح پيوست كه به مهر « پيوست تصويبنامه هيئت وزيران» تأييد شده است، تعيين ميشود.
دستگاههاي دولتي و غيردولتي موظفند ضمن هماهنگي با وزارت بازرگاني (سازمان توسعه تجارت ايران) نسبت به اجراي برنامهها و تكاليف مربوط اقدام نمايند.
سازمان توسعه تجارت ايران در راستاي تحقق برنامههاي بخشي، گزارش عملكرد اجراي سند يادشده را هر شش ماه يكبار به كارگروه صادرات كشور ارائه نمايد.
اين تصويبنامه در تاريخ 15/1/1390 به تأييـد مقام محترم رياست جمهوري رسيده است و به وزارت بازرگاني، وزارت امور اقتصادي و دارايي، وزارت نفت، وزارت امور خارجه، وزارت صنايع و معادن، بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، وزارت تعاون، وزارت راه و ترابري، وزارت جهاد كشاورزي و معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييسجمهور ابلاغ شده است.
به گزارش فارس، متن كامل سند راهبرد ملي توسعه صادرات غيرنفتي ج.ا.ايران به شرح زير است:
مقدمه:
در راستاي دستيابي به افق چشمانداز بيست ساله كشور، سازمان توسعه تجارت ايران در اجراي بند2 مصوبه شماره 112153/44790 مورخ 23/5/1389 شوراي عالي توسعه صادرات غيرنفتي كشور، سند حاضر را كه حاصل مطالعات و كارهاي گسترده قبلي و با در نظر داشتن اسناد بالادست نظير سياستهاي كلي ابلاغي مقام معظم رهبري، چشمانداز ايران 1404، سياستهاي كلي اجراي اصل 44 قانون اساسي، قوانين برنامه سوم و چهارم توسعه و به ويژه احكام قانون برنامه پنجم توسعه و ساير اسناد بالادست تنظيم نموده است.
1ـ چشمانداز و اهداف
1/1ـ چشمانداز صادرات غيرنفتي ايران
در چارچوب چشمانداز بيست ساله، مقرر است ج.ا.ايران با توجه به توانمنديها و ظرفيتهاي بالاي اقتصادي نسبت به افزايش سهم خود از تجارت جهاني حركت نموده و به توازن تجاري در صادرات و واردات نايل آمده و داراي اقتصادي متنوع با سهم غالب بخش غيرنفتي و غيردولتي باشد، و بر راهبرد توسعه صادرات به ويژه در بخش خدمات و توليد محصولات با فنآوري بالا تأكيد گردد و نقش مديريتي ايران در توزيع و ترانزيت انرژي، افزايش فرصتهاي صادراتي، جذب سرمايه و فناوريهاي پيشرفته و كمك به استقرار نظام پولي، بانكي و بيمهاي مستقل با كمك كشورهاي منطقهاي و اسلامي و دوست با هدف كاهش وابستگي به سيستم پولي نظام سلطه محقق گردد.
2/1ـ اهداف بنيادين
1. دستيابي به سبد صادراتي و تنوع كالاها و خدمات و پايداري توسعه صادرات اقلام موجود.
2. ماندگاري و حفظ سهم در بازارها، دستيابي به تنوع بازارهاي صادراتي.
3. دستيابي به جايگاه بالاتر ج.ا.ايران در تجارت خارجي منطقه و سهم بالاتر تجارت ايران از جهان.
4. دستيابي به سهم متوازن، عادلانه و متناسب با مزيتها در صادرات استانهاي كشور.
5 . محيط مساعد صادرات كالاها و خدمات در سطح ملي.
6 . ارتقاء سطح رقابتمندي كالاها و خدمات صادراتي.
7. دستيابي به خدمات پيشرفته و رقابتي پشتيباني صادرات.
8 . دستيبابي به بنگاههاي شايسته صادراتي و در كلاس جهاني.
9. تلاش جهت تحقق اهداف كمي تعيينشده در برنامه پنجم.
3/1ـ سياستهاي كلي ابلاغي مقام معظم رهبري مرتبط با صادرات در برنامه پنجم توسعه (1394ـ 1390)
• تأكيد بر راهبرد توسعه صادرات به ويژه در بخش خدمات با فناوري بالا به نحوي كه كسري تراز بازرگاني بدون نفت كاهش يافته و توازن در تجارت خدمات ايجاد گردد.
• ارتقاء نقش مديريتي ايران در توزيع و ترانزيت انرژي، افزايش فرصتهاي صادراتي، جذب سرمايه و فناوريهاي پيشرفته و كمك به استقرار نظام پولي، بانكي و بيمهاي مستقل با كمك كشورهاي منطقهاي و اسلامي و دوست با هدف كاهش وابستگي به سيستم پولي نظام سلطه.
• گسترش همهجانبه همكاري با كشورهاي منطقه جنوب غربي آسيا در تجارت، سرمايهگذاري و فناوري.
حضور فعال و هدفمند در سازمانهاي بينالمللي و منطقهاي و تلاش براي ايجاد تحول در رويههاي موجود براساس ارزشهاي اسلامي.
2ـ تحليل نقاط قوت، ضعف، چالشها و فرصتها
تحليل نقاط قوت و ضعف صادراتي و تجارت خارجي ايران طي كار گسترده تفصيلي از 26 زاويه انجام گرديده كه در اسناد پشتيبان سند موجود است. به طور خلاصه ميتوان مهمترين فرصتها، تهديدهاي محيطي و نقاط ضعف و قوت صادرات غيرنفتي را به شرح زير برشمرد:
1/2ـ قوتها، ضعفها، چالشها و فرصتها
? محيط اجتماعي و فرهنگي صادرات
• افزايش اندازه و تركيب نيروهاي انساني متخصص در رشتههاي مختلف شاغل به كار در بنگاههاي كشور
• ناكافي بودن توجه به ارتقاي دانش و فرهنگ صادراتي در جامعه
? فنآوري در سطح ملي
• ارتقاء علوم و فنون و فنآوري در برخي از رشتهها در سطح بنگاهها
• اتكاء بخشي از صادرات كشور به محصولات پايه و كمتر فرآوريشده
? قوانين و مقررات و سياستهاي تجاري در سطح ملي
• تعدد مراكز تصميمگيري در امر تجارت خارجي و كم توجهي به نقش كليدي سازمان توسعه تجارت
? رقابتمندي اقتصاد ملي
• اندازه داراييهاي در اختيار بنگاههاي دولتي، خصوصي و تعاوني
• منابع مالي محدود جهت سرمايهگذاري و توليد بخش غيردولتي
• جاگيري رقباي قدرتمند در اغلب بازارهاي جهاني
• رشد مستمر قيمت تمامشده
? زيرساختهاي عمومي مناسب صادرات
• توسعه مهارتهاي مديريتي در بخشهاي صنعتي، برخي بخشهاي خدماتي و ساير زيربخشها
• سرمايهگذاري غيرمكفي براي ايجاد زيرساختهاي لازم جهت بهرهگيري از توانمنديهاي ترانزيتي كشور
? زيرساختهاي تخصصي صادرات كالاها و خدمات
• كسب تجربه بازاريابي صادرات در بخشي از بنگاههاي فعال
• ضعف يكپارچگي سياستهاي تجاري (مناطق آزاد، بازارچهها، كالاي همراه مسافر و اختلالهاي ناشي از جريانهاي غيررسمي تجارت)
• منابع گسترده طبيعي، ظرفيتسازي انساني، بازارهاي پيراموني
? لجستيك تجارت و ترويج تجارت
• مشاركت در بسياري از نمايشگاهها در كشورهاي منتخب
• ضعف در كاربرد تكنولوژيهاي پيشرفته ارتباطي و اطلاعاتي در رديابي، يكپارچهسازي سيستمهاي حمل و نقل، ترانزيت و گمرك
• بهبود كيفيت كاتالوگها و ابزارهاي مختلف بازاريابي
? تأمين مالي صادرات، خدمات بانكي موردنياز براي صادرات كالاها و خدمات
• ناهماهنگي سياستهاي ارزي و پولي و مالي كشور با اهداف توسعه صادرات در برخي مقاطع
• تحريمهاي بينالمللي
? مديريت كيفيت صادرات كالاها و خدمات ايران و انطباق محصول
• توجه به تحقيق و توسعه در برخي بنگاههاي صنعتي و خدماتي
• ضعف در توليد براي صادرات، و تدوين طرحهاي توجيه فني و اقتصادي عمدتاً براساس بازارهاي داخلي و نه صادراتي
• گستردگي و تنوع بازارهاي پيراموني و تنوع تقاضا و روبهرشدبودن اغلب آنها و منابع غني، زير ساختهاي ايجادشده و ظرفيتسازي عمراني فني، انساني، اطلاعاتي در كشور
? بستهبندي كالاهاي صادراتي ايران
• ضعف در طراحي بستهبندي محصولات جديد صادراتي متناسب با نيازهاي بازارهاي جهاني
? مديريت اطلاعات تجارت خارجي
• توسعه كمي و كيفي سيستمهاي اطلاعات تجارت و شبكهها
? بنگاههاي شايسته صادراتي
• وجود تعداد زيادي بنگاههاي فعال دررشتههاي صنعت، معدن، كشاورزي و خدمات
• ضعف بهرهوري و عوامل دروني بنگاهها به خصوص بنگاههاي كوچك و متوسط اعم از: مديريتي، مالي، بازاريابي، نيروي انساني، عملياتي، تحقيق و توسعه
• كوچك بودن مقياس توليد و عمليات بنگاهها عموماً در سطح ملي بويژه در سطح منطقهاي و جهاني
• جاگيري تدريجي برخي از بنگاهها در بازارهاي جهاني (پتروشيمي و...)
• فقدان يا ضعف نام و نشانهاي بنگاهها و محصولات ايران در تقريباً تمامي بازارهاي جهان
? وضعيت صادرات كالاها و خدمات صادراتي فعلي
• پايينبودن سودآوري نسبي زيربخشهاي اقتصادي « قابل تجارت خارجي» نسبت به « غيرقابل تجارت خارجي»
• شمار زياد محصولات (كالا و خدمات) توليد داخلي در زمينههاي متنوع
? تنوع بخشي به ظرفيتهاي صادراتي كشور و توليد كالاها و خدمات جديد صادراتي
• ظرفيتهاي طراحي، مهندسي، برنامهريزي، نصب، راهاندازي، توليد و...
• ضعف مناسبات دوربرد تأمينكننده ـ مشتري با كانالهاي توزيع و مشتريان در بازارهاي صادرات
? وضعيت ماندگاري در بازارها و تنوع بازارهاي صادراتي كالاها و خدمات ايران و روابط اقتصادي كشور
• گسترش ارتباطات بازاريابي با بسياري از بازارهاي پيراموني و توسعه روابط اقتصادي تجاري ج.ا.ايران با بسياري از كشورها به ويژه كشورهاي اسلامي
• ضعف در توانايي انطباق محصول براساس تحقيق و توسعه بازار صادراتي، محصول و فرايند به عنوان يكي از عوامل كليدي موفقيت در بازارهاي صادراتي
• تاثير پيامدهاي برخي متغيرهاي كلان اقتصادي بر صادرات
• ضعف در دسترسي به بازارهاي بزرگ و پيشرفته
2/2ـ چالشهاي جديد
• پيامدهاي اجراي قانون هدفمندكردن يارانهها بر قيمت تمامشده
• اثرات بحران مالي و اقتصاد جهاني در صورت تداوم
• اثرات تحريمهاي بينالمللي
3/2ـ الزامات دستيابي به اهداف:
• تداوم و تخصيص مشوقهاي صادراتي
• تداوم حمايتهاي ترويجي صادرات به روال سالهاي گذشته
• تداوم سياستهاي حمايتي دولت از صادرات غيرنفتي
• تداوم جذابيت صادرات در حد فعلي
• واقعي شدن نرخ ارز
• تورم يك رقمي
3ـ راهبردهاي اصلي و فرعي توسعه صادرات غيرنفتي
الف) رئوس
1/3ـ راهبردها و سياستهاي مربوط به مساعدسازي محيط اجتماعي و فرهنگي صادرات
• فرهنگسازي صادرات
• نهادينهسازي ارزشهاي صادراتي (نشانها، علايم، مدالها و...)
• آموزش عمومي مباحث مرتبط با صادرات
2/3ـ راهبردها و سياستهاي مربوط به ارتقاء فنآوري در سطح ملي
3/3ـ راهبردهاي قانوني و مقرراتي و سياستهاي تجاري در سطح ملي
• قوانين و مقررات مرتبط با مباحث اقتصادي و به ويژه تجارت (قانون تجارت، قانون گمرك، قانون كار و...)
• تنظيم سياستهاي تجاري سازگار با راهبرد توسعه صادرات
4/3ـ راهبردها و سياستهاي رقابتمندي اقتصاد ملي
• خصوصيسازي و رقابت
• سرمايهگذاري خارجي
• سياستهاي پولي و مالي
• انطباق سياست ارزي با الزامات بخش صادرات
• بهرهوري
• مباحث عمومي رقابتمندي صادرات كالاها و خدمات
• كاهش قيمت تمامشده صادرات كالاها و خدمات
• بازنگري، اصلاح و طراحي مجدد مشوقهاي صادراتي با هدف تسهيل، روانسازي و افزايش اثربخشي مشوقها
5/3ـ راهبردهاي توسعه و ارتقاء زيرساختهاي عمومي مناسب صادرات
• شبكه حمل و نقل
• شبكههاي ارتباطي و مخابراتي
• ارتقاء زيرساختهاي گمركي
6/3ـ راهبردهاي ايجاد، توسعه، تجهيز و بهبود زيرساختهاي تخصصي صادرات كالاها و خدمات
• آمايش سرزميني تجارت
• مباحث عملياتي صادرات (حمل و نقل صادراتي و...)
• مناطق آزاد تجاري و صنعتي، ويژه اقتصادي
7/3ـ راهبردهاي ترويج، تسهيل و لجستيك تجارت
• ترويج تجارت
• تسهيل تجارت
• لجستيك تجارت
8/3ـ راهبردهاي تامين مالي صادرات، خدمات بانكي موردنياز براي صادرات كالاها و خدمات
• رقابتينمودن خدمات بانكي
• تامين مالي صادرات
• خطوط اعتباري
• ارتقاء ، بهبود نظام بانكي پشتيباني صادرات
• بازگشايي بخش خدمات مالي و بانكي و اتصال بازارهاي پولي و سرمايه داخلي و خارجي
9/3ـ راهبردهاي توسعه بيمههاي صادراتي و سرمايهگذاري
• بيمههاي صادراتي
10/3ـ راهبردهاي مديريت كيفيت صادرات كالاها و خدمات ايران
11/3ـ راهبردهاي ارتقاء بستهبندي كالاهاي صادراتي ايران
• فرهنگسازي بستهبندي
• هوشمندي بستهبندي صادراتي
• رويدادهاي مرتبط با بستهبندي
• كاهش هزينههاي تأمين فنآوري، ماشينآلات و مواد بستهبندي
12/3ـ راهبردهاي مديريت اطلاعات تجارت خارجي
• مديريت اطلاعات تجارت خارجي
• آمار تجارت خارجي
• دايركتوريها
• بانكهاي اطلاعاتي
• تجارت الكترونيك به عنوان توانمندسازي و به منزله بازار
• سايتهاي اينترنتي دستگاه و بنگاهها
• اطلاعرساني تجاري
• نرمافزارها
13/3ـ راهبردهاي توسعه بنگاههاي شايسته صادراتي
• سهم غالب بخش غيردولتي و دستيابي به بخش خصوصي توانمند در صادرات و توليد
• تجديد ساختار بنگاهها
• كمك به كاهش و رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت بنگاههاي صادراتي
• يكپارچهسازي بنگاههاي كوچك و متوسط
• اتاقهاي بازرگاني و صنايع و معادن، تعاون، تشكلهاي صادراتي
14/3ـ راهبردهاي توسعه صادرات كالاها و خدمات صادراتي فعلي
15/3ـ راهبردهاي تنوعبخشي به ظرفيتهاي صادراتي كشور و توليد كالاها و خدمات جديد صادراتي
• توليد كالاهاي صادراتي جديد
• توسعه صادرات انواع خدمات
• حركت در جهت ارتقاء ارزش افزوده كالاها و خدمات صادراتي
• تأسيس، ارتقاء و بهبود واحدهاي فرآوري، بستهبندي، سورتينگ...
• توسعه صادرات براساس حركات راهبردي بنگاههاي ايراني
• تشويق و جذب سرمايهگذاريهاي مستقيم خارجي صادراتگراي غيرنفتي
• هدايت سرمايهگذاريهاي داخلي به فعاليتهاي صادراتي و مرتبط با صادرات
16/3ـ راهبردهاي ماندگاري در بازارها و تنوع بازارهاي صادراتي كالاها و خدمات ايران
• تحقيقات بازارهاي صادراتي
• برنامههاي راهبردي بازاريابي و توصيههاي محصول ـ بازار
• حفظ و افزايش سهم بازار (محصولات فعلي در بازارهاي فعلي)
• تنوعبخشي به بازارهاي صادراتي
• رويدادهاي بازاريابي و تجاري
• نمايشگاهها و جشنوارهها
• هيأتهاي تجاري، بازاريابي، سرمايهگذاري، حقيقتياب
• ساير رويدادهاي مرتبط با تجارت
• تبليغات و نام و نشانها
• اتاقهاي مشترك، تشكلهاي تجار ايراني مقيم خارج
• حضور فيزيكي دايمي در بازارهاي صادراتي
• آموزشهاي تخصصي بازاريابي
• خدمات تخصصي بازاريابي صادراتي
17/3ـ راهبردهاي توسعه روابط اقتصادي و تجاري دوجانبه و چندجانبه و توسعه زيرساختهاي تجارت ايران و ساير كشورها
• موافقتنامههاي دوجانبه
• چندجانبه، منطقهاي و بلوكبنديها
• سازمانها و مجامع بينالمللي مرتبط با تجارت
• توسعه تجارت بين كشورهاي اسلامي
• ارتقا و بهبود مبادلات مرزي با كشورهاي همسايه
• پيشبيني موضوعات موثر بر توسعه صادرات در موافقتنامههاي دوجانبه و چندجانبه براساس چارچوبهاي جهاني
• سازمان جهاني تجارت
18/3ـ راهبردهاي توسعه صادرات استانها
• سياستگذاري و برنامههاي راهبردي
• مزيتهاي استاني
• نظارت بر اجراي طرح « هدايت صادرات» در استانها
• اجراي برنامه راهبردي استانها
19/3ـ راهبردها و برنامههاي توسعه بخش تعاون
• رشد پايدار توسعه صادرات محور
• برخورداري از زيرساختهاي تسهيلكننده
• توانمنديسازي تعاونيهاي كشور در امر صادرات
• گسترش رقابتپذيري محصولات و خدمات
• كاهش ريسك صادرات
20/3ـ راهبردهاي مقابله با تحريمهاي بينالمللي و پيامدهاي آن بر صادرات غيرنفتي
• شكستن فضاي تحريمها عليه ج.ا.ايران
• راهبردهاي تبديل تهديدها به فرصتها
21/3ـ راهبردهاي حمايتي صادرات در اجراي هدفمندسازي يارانهها
22/3ـ راهبردهاي پيشنهادي در بحران مالي جهان
23/3ـ راهبردهاي پيشنهادي جديد در اجراي احكام قانون برنامه پنجم
ب) اولويتهاي پيشنهادي در راهبردها
• انطباق سياست ارزي با الزامات بخش صادرات
• مباحث عمومي رقابتمندي صادرات كالاها و خدمات
• بازنگري، اصلاح و طراحي مجدد مشوقهاي صادراتي با هدف تسهيل، روانسازي و افزايش اثربخشي مشوقها
• تسهيل تجارت
• رقابتي نمودن خدمات بانكي
• پيوند بازارهاي پولي و مالي و سرمايه داخلي و خارجي
• توليد كالاهاي صادراتي جديد
• هدايت سرمايهگذاريهاي داخلي به فعاليتهاي صادراتي و مرتبط با صادرات
• تشويق و جذب سرمايهگذاريهاي مستقيم خارجي صادراتگراي غيرنفتي
• برنامههاي راهبردي بازاريابي و توصيههاي محصول ـ بازار
• مزيتهاي استاني
• شكستن فضاي تحريمها عليه ج.ا.ايران
• راهبردهاي تبديل تهديدها به فرصتها
4ـ اهداف كمي صادرات
1/4ـ اهداف كمي پنج ساله (بدون احتساب ميعانات گازي)
2/4ـ اهداف كمي برنامه پنجم براساس بخشهاي كالايي
3/4ـ اهداف كمي برنامه پنجم براساس بخشهاي خدمات
4/4ـ اهداف كمي صادرات كالاهاي غيرنفتي در برنامه پنجم به تفكيك قارهها
(بدون احتساب ميعانات گازي)
5 ـ برنامههاي اجرايي و اقدامات مشخص
كليه دستگاههاي اجرايي مندرج در اين سند موظفند برنامههاي رهبردي و اجرايي خود و اقدامات مشخص در اجراي راهبردها را حداكثر تا سه ماه ارايه نمايند.
6 ـ احكام قانوني
مطابق احكام بخش تجارت در قانون برنامه پنجم توسعه.
7ـ اجرا و تقسيم كار ملي
در اجراي سند راهبرد ملي صادرات غيرنفتي، كليه دستگاههاي اجرايي و نهادها در بخشهاي دولتي، خصوصي و تعاوني مشاركت خواهندنمود و رئوس تقسيم كار ملي به شرح ذيل ميباشد:
8 ـ ارزيابي و نظارت بر اجرا:
وزارت بازرگاني موظف است حداكثر ظرف سه ماه، ساز و كارهاي ارزيابي و نظارت بر اجرا و آييننامه ارزيابي، نظارت و پايش تجارت خارجي ج.ا.ايران را ارايه نمايد.
منبع:سايت بصيرت
[ 1390/1/25 ] [ 16:41 ] [ zeyafat10 ]
[ (0) نظر]